Szaloncukrok víztartalmának meghatározása acetilkloridos módszerrel

Lóránt Béla; Pollák Lászlóné: Szaloncukrok víztartalmának meghatározása acetilkloridos módszerrel. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (9) 5-6. pp. 155-160. (1963)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1963_05-06_155-160.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1963_05-06_155-160.pdf

Letöltés (2MB)

Absztrakt (kivonat)

Die Verfasser führten mit dreierlei Wassergehaltsbestimmungsmethoden vergleichende Untersuchungen zur Feststellung des Wassergehaltes von Salonzucker und Rübenzucker aus. Auf Grund ihrer Ergebnisse stellten sie fest, dass das Acetylchloridverfahren sich zur Bestimmung des Wassergehaltes von beiderlei Substanzen eignet. Comparative tests were carried out by the authors with three different methods of determination, in order to establish the water content of fondant preparations and beet sugar. On the basis of the experimental results it was proved that the acetyl chloride method lends itself to the reliable determination of water content in both substances. Les auteurs ont effectué des essais comparatifs avec trois méthodes pour le dosage de la teneur en eau des papillotes et du sucre de beturave. Ils oht etabli que la methode au chlorure d’acetyle est bien applicable pour le dosage de la teneur en eau de ces deux substances.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Egyéb cím: Bestimmung des Wassergehaltes von Salonzucker mit dem Acetylchlorid Verfahren
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 1963
Kötet: 9
Szám: 5-6
Oldalak: pp. 155-160
Nyelv: magyar , angol , német , francia , orosz
Kiadó: Műszaki Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: https://acta.bibl.u-szeged.hu/81639/
Kulcsszavak: Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer
Megjegyzések: Bibliogr.: 160. p. ; összefoglalás francia, angol és német nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. okt. 05. 11:07
Utolsó módosítás: 2023. okt. 05. 11:07
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/82051
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet