Szaloncukrok víztartalmának meghatározása acetilkloridos módszerrel

Lóránt Béla and Pollák Lászlóné: Szaloncukrok víztartalmának meghatározása acetilkloridos módszerrel. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (9) 5-6. pp. 155-160. (1963)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1963_05-06_155-160.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1963_05-06_155-160.pdf

Download (2MB)

Abstract

Die Verfasser führten mit dreierlei Wassergehaltsbestimmungsmethoden vergleichende Untersuchungen zur Feststellung des Wassergehaltes von Salonzucker und Rübenzucker aus. Auf Grund ihrer Ergebnisse stellten sie fest, dass das Acetylchloridverfahren sich zur Bestimmung des Wassergehaltes von beiderlei Substanzen eignet. Comparative tests were carried out by the authors with three different methods of determination, in order to establish the water content of fondant preparations and beet sugar. On the basis of the experimental results it was proved that the acetyl chloride method lends itself to the reliable determination of water content in both substances. Les auteurs ont effectué des essais comparatifs avec trois méthodes pour le dosage de la teneur en eau des papillotes et du sucre de beturave. Ils oht etabli que la methode au chlorure d’acetyle est bien applicable pour le dosage de la teneur en eau de ces deux substances.

Item Type: Article
Other title: Bestimmung des Wassergehaltes von Salonzucker mit dem Acetylchlorid Verfahren
Journal or Publication Title: Élelmiszervizsgálati közlemények
Date: 1963
Volume: 9
Number: 5-6
Page Range: pp. 155-160
Language: Hungarian, English, German, French, Russian
Publisher: Műszaki Könyvkiadó
Place of Publication: Budapest
Related URLs: https://acta.bibl.u-szeged.hu/81639/
Uncontrolled Keywords: Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer
Additional Information: Bibliogr.: 160. p. ; összefoglalás francia, angol és német nyelven
Subjects: 02. Engineering and technology
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies > 02.10.02. Food and beverages
Date Deposited: 2023. Oct. 05. 11:07
Last Modified: 2023. Oct. 05. 11:07
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/82051

Actions (login required)

View Item View Item