Kékedy Pálné: A sikér minőségének és mennyiségének változása a kiőrlési százalék függvényében különböző mosási metodika esetén. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (9) 7-8. pp. 220-224. (1963)
![]() |
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1963_07-08_220-224.pdf Letöltés (2MB) |
Absztrakt (kivonat)
Verfasserin verglich in ihren Untersuchungen die Qualität und Quantität von Klebereiseiss, in zwei Mehlen mit verschiedenem Ausmahlungsgrad (BL 55 und BL 112), demselben Weizen entstammend, auf verschiedene Weise gewaschen (Unterschied in der Waschflüssigkeit, Temperatur und Waschungsdauer.) The quantity and quality of gluten obtained by various washing techniques (varying the nature of washing liquid, temperature and duration of treatment) from two types of flour produced at different percentages of extraction (BL 55 and BL 112) were compared with each other.
Mű típusa: | Cikk, tanulmány, mű |
---|---|
Egyéb cím: | Änderung der Qualität und Quantität des Klebereiweisses mit dem Ausmahlungsprozent bei verschiedener Waschmethodik |
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
Dátum: | 1963 |
Kötet: | 9 |
Szám: | 7-8 |
Oldalak: | pp. 220-224 |
Nyelv: | magyar , angol , német , orosz |
Kiadó: | Műszaki Könyvkiadó |
Kiadás helye: | Budapest |
Befoglaló mű URL: | https://acta.bibl.u-szeged.hu/81640/ |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer, Agrárkémia |
Megjegyzések: | Összefoglalás angol és német nyelven |
Szakterület: | 02. Műszaki és technológiai tudományok 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék |
Feltöltés dátuma: | 2023. okt. 05. 13:46 |
Utolsó módosítás: | 2023. okt. 05. 13:46 |
URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/82062 |
![]() |
Tétel nézet |