Monori Sándor and Szakály József: Keverékzsiradékok minősítési problémái. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (10) 3-4. pp. 90-99. (1964)
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1964_03-04_090-099.pdf Download (3MB) |
Abstract
Die Verfasser prüften die Nachweismöglichkeiten von Mischungen in verschiedenem Verhältnis des Schweinefetts und der Sonnenblumenöle. Auf Grund ihrer Untersuchungen schlagen sie solche rasche und verlässliche Methoden vor, die in qualitativer, wie auch quantitativer Hinsicht in Betriebslaboratorien angewendet werden können. The possibilities of the detection of the components in mixtures of various ratio of pig fat and sunflower oil by physical, chemical and physico-chemical methods were investigated. On the basis of the obtained experiences, the use of such quick and reliable methods is suggested which can also be applied in plant laboratories both from a qualitative and a quantitative aspect. Les auteurs ont étudié les possibilités de détection dans des mélanges de saindoux et d’huile de tournesol de différentes proportions par des méthodes physiques, chimiques et physicochimiques. Sur la base de leurs essais ils préConisent l’emploi de méthodes rapides et sures que l’on peut aussi employer dans les laboratoires des usines aussi bien au point de vue qualitatif que quantitatif.
Item Type: | Article |
---|---|
Other title: | Qualifizierungsprobleme von Fettgemischen |
Journal or Publication Title: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
Date: | 1964 |
Volume: | 10 |
Number: | 3-4 |
Page Range: | pp. 90-99 |
Language: | Hungarian, English, German, French, Russian |
Place of Publication: | Budapest |
Related URLs: | https://acta.bibl.u-szeged.hu/81644/ |
Uncontrolled Keywords: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszervizsgálat - minőség |
Additional Information: | Bibliogr.: 98. p. ; összefoglalás francia, angol és német nyelven |
Subjects: | 02. Engineering and technology 02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies 02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies > 02.10.02. Food and beverages |
Date Deposited: | 2023. Oct. 06. 11:14 |
Last Modified: | 2023. Oct. 06. 11:14 |
URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/82102 |
Actions (login required)
View Item |