A feketekávé minőségének helyszíni, gyors, műszeres ellenőrzése

Szabó Kálmán: A feketekávé minőségének helyszíni, gyors, műszeres ellenőrzése. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (10) 7-8. pp. 208-211. (1964)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1964_07-08_208-211.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1964_07-08_208-211.pdf

Letöltés (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Verfasser gibt eine Tabelle an, auf Grund derer der Extraktgehalt von Bohnenkaffee mit Hilfe des Volumens und Refraktionswertes der Aufgüsse kontrolliert werden kann. A table suitable for the control of the extract content of black coffee on the basis of the volume and refractory index of fhe liquid is presented. L’auteur donne un tableau á l’aide duquel l’on peut controler la teneur en extrait du café noir, en tenant compte du volume de l’infusion et sa valeur de réfraction.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Egyéb cím: Lokale, rasche, instrumentale Kontrolle der Qualität von Kaffeeaufgüssen
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 1964
Kötet: 10
Szám: 7-8
Oldalak: pp. 208-211
Nyelv: magyar , angol , német , francia , orosz
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: https://acta.bibl.u-szeged.hu/81646/
Kulcsszavak: Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer, Kávé
Megjegyzések: Összefoglalás francia, angol és német nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. okt. 06. 12:53
Utolsó módosítás: 2023. okt. 06. 12:53
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/82117
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet