Szabó Kálmán: A feketekávé minőségének helyszíni, gyors, műszeres ellenőrzése. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (10) 7-8. pp. 208-211. (1964)
|
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1964_07-08_208-211.pdf Letöltés (1MB) |
Absztrakt (kivonat)
Verfasser gibt eine Tabelle an, auf Grund derer der Extraktgehalt von Bohnenkaffee mit Hilfe des Volumens und Refraktionswertes der Aufgüsse kontrolliert werden kann. A table suitable for the control of the extract content of black coffee on the basis of the volume and refractory index of fhe liquid is presented. L’auteur donne un tableau á l’aide duquel l’on peut controler la teneur en extrait du café noir, en tenant compte du volume de l’infusion et sa valeur de réfraction.
| Mű típusa: | Cikk, tanulmány, mű |
|---|---|
| Egyéb cím: | Lokale, rasche, instrumentale Kontrolle der Qualität von Kaffeeaufgüssen |
| Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
| Dátum: | 1964 |
| Kötet: | 10 |
| Szám: | 7-8 |
| Oldalak: | pp. 208-211 |
| Nyelv: | magyar , angol , német , francia , orosz |
| Kiadás helye: | Budapest |
| Befoglaló mű URL: | https://acta.bibl.u-szeged.hu/81646/ |
| Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer, Kávé |
| Megjegyzések: | Összefoglalás francia, angol és német nyelven |
| Szakterület: | 02. Műszaki és technológiai tudományok 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék |
| Feltöltés dátuma: | 2023. okt. 06. 12:53 |
| Utolsó módosítás: | 2023. okt. 06. 12:53 |
| URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/82117 |
![]() |
Tétel nézet |

