Awareness of lactose-free products and pro-, pre- and synbiotics among consumers

Szabó Erika; Ózsvári László: Awareness of lactose-free products and pro-, pre- and synbiotics among consumers. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (66). pp. 18-25. (2020)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2020_ksz_01_018-025.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2020_ksz_01_018-025.pdf

Letöltés (186kB)

Absztrakt (kivonat)

In our article, the extent of consumer awareness related to lactose intolerance and the consumption of lactose-free products is examined from the perspective of the development of milk-based lactose-free products. The survey was conducted with in-person questionnaire interviews, in which we inquired, among other things, how well consumers are aware of the symptoms of lactose intolerance, its treatment options, as well as how much they know about products that support the intestinal flora (pro-, pre- and synbiotics), which can help digestion. This provides useful information about the potential range of consumers and can also contribute to the successful planning of product marketing.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Rovatcím: Science
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 2020
Kötet: 66
ISSN: 0422-9576
Oldalak: pp. 18-25
Nyelv: angol
Kiadó: WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft.
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: https://acta.bibl.u-szeged.hu/82136/
Kulcsszavak: Fogyasztói magatartás, Laktóz intolerancia, Laktózmentes termékek, Probiotikumok, Prebiotikumok, Szinbiotikumok, Élelmiszervizsgálat
Megjegyzések: Bibliogr.: p. 24-25. ; ill. ; összefoglalás angol nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. okt. 09. 09:08
Utolsó módosítás: 2023. okt. 09. 09:08
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/82156
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet