Sustainable food consumption intentions related to food safety among young adults

Kovács Ildikó: Sustainable food consumption intentions related to food safety among young adults. In: Analecta technica Szegedinensia, (14) 2. pp. 26-34. (2020)

[thumbnail of engineering_2020_002_026-034.pdf]
Előnézet
Cikk, tanulmány, mű
engineering_2020_002_026-034.pdf

Letöltés (495kB) | Előnézet

Absztrakt (kivonat)

Long-term sustainability of food consumption is in the mainstream of the current trends in the production and consumption patterns of food. A growing number of analyses question this issue nowadays. Despite several papers investigating the profile of sustainable consumers, understanding of the determinants of consumer decision-making and intention towards sustainable food consumption needed further investigation. This study investigates the determinants of sustainable food and food safety on consumer behavior among young customers in Hungary. The objective of this paper is to explore the intention factors of food safety based on sustainable consumption patterns. To gain a better insight into sustainable consumption patterns, the research process was quantitative in nature.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Analecta technica Szegedinensia
Dátum: 2020
Kötet: 14
Szám: 2
ISSN: 2064-7964
Oldalak: pp. 26-34
Nyelv: angol
Kiadó: University of Szeged, Faculty of Engineering
Kiadás helye: Szeged
Befoglaló mű URL: http://acta.bibl.u-szeged.hu/71464/
DOI: 10.14232/analecta.2020.2.26-34
Kulcsszavak: Fogyasztói magatartás, Élelmiszerbiztonság
Megjegyzések: Bibliogr.: p. 33-34. ; összefoglalás angol nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
Feltöltés dátuma: 2021. feb. 05. 10:54
Utolsó módosítás: 2023. júl. 13. 10:40
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/71834
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet