Pálfi Gábor; Bátyai Jenő: Effects of biologically-active substances on the amino acid metabolism of isolated lucerne shoots in the case of live-wilting. In: Acta biologica, (23) 1-4. pp. 49-61. (1977)
Bátyai Jenő; Miklya János; Nové László: Húsipari termékek merkurimetriás kloridmeghatározásáról. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1. pp. 31-36. (1970)
Bátyai Jenő; Nové László: Gyümölcspálinkák cianidtartalmának közvetlen merkurimetriás meghatározása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 4. pp. 176-182. (1968)
Bátyai Jenő; Miklya János: Tejtermékek merkurimetriás kloridmeghatározásáról. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 5-6. pp. 304-308. (1967)
Bátyai Jenő; Sarudi Imre: Élelmiszerek konyhasótartalmának merkurimetriás meghatározásáról. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1. pp. 14-19. (1966)
Bátyai Jenő: Műanyagok élelmezésipari felhasználása : alkalmazástechnikai kollokvium Szegeden. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 7-8. pp. 272-273. (1965)
Bátyai Jenő: Fürdősók és fürdőtabletták vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (10) 1-2. pp. 25-30. (1964)
Bátyai Jenő: Országos Szárazárugyártási Ankét Szegeden : 1964. március 19-20. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (10) 5-6. pp. 147-149. (1964)
Bátyai Jenő: Beszámoló a XXXIV. Nemzetközi Vegyipari Kongresszusról. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (9) 11-12. pp. 349-351. (1963)
Bátyai Jenő: Szappanok összes zsírsavtartalmának gyors meghatározása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (9) 3-4. pp. 99-103. (1963)
Bátyai Jenő: Beszámoló a szegedi élelmiszeripari ankétról. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (8) 9-10. p. 290. (1962)
Bátyai Jenő: Háztartásvegyipari és kozmetikai cikkek ellenőrzése és vizsgálata során szerzett tapasztalatok. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (8) 7-8. pp. 241-243. (1962)
Bátyai Jenő: A Tisza és Szeged kapcsolatának története. In: A Tisza és az önkormányzatok, (1). pp. 21-23. (1992)