Általános iskolás gyerekek élelmiszer-biztonsági tudásszintje és tudatossága

Dorkó Annamária; Balogh-Berecz Ágnes; Szabó-Bódi Barbara; Kasza Gyula: Általános iskolás gyerekek élelmiszer-biztonsági tudásszintje és tudatossága. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (64) 4. pp. 2266-2273. (2018)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2018_04_2266-2273.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2018_04_2266-2273.pdf

Letöltés (1MB)

Absztrakt (kivonat)

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) azon fáradozik, hogy az elérhető legmagasabb szinten biztosítsa az élelmiszer-biztonságot a termőföldtől az asztalig. Ennek szerves részeként kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a fogyasztók esetleges tudáshiányából, vagy tévhitekből adódó kockázatokat szemléletformálási programjai által minimálisra csökkentse, amire már az erre legfogékonyabb, kisgyermek korú csoportnál is hangsúlyt fektet. Cikkünkben e tevékenység megalapozására szolgáló, a gyerekek tudásszintjét, tudatosságát vizsgáló felmérésünk eredményeit mutatjuk be. Kutatásunk tapasztalatai alapján a gyerekek olykor hiányos élelmiszer-biztonsági ismeretei, ezen túlmenően az esetenként a valósnál alacsonyabb szintűnek értékelt kockázatokkal indokolttá teszik, hogy a pedagógusok és a hatósági szakemberek együttműködve, már az iskolában is átadják nekik a szükséges ismereteket.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Egyéb cím: Food safety knowledge and awareness of primary school children
Rovatcím: Tudomány = Science
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 2018
Kötet: 64
Szám: 4
ISSN: 0422-9576
Oldalak: pp. 2266-2273
Nyelv: magyar
Kiadó: WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft.
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: https://acta.bibl.u-szeged.hu/79007/
Kulcsszavak: Élelmiszerbiztonság, Élelmiszer-higiénia
Megjegyzések: Ill. ; összefoglalás magyar nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. júl. 11. 07:59
Utolsó módosítás: 2023. aug. 26. 08:14
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/79248
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet