A NÉBIH étrend-kiegészítőkkel kapcsolatos ellenőrzéseinek bemutatása

Szilvássy Blanka Daniella: A NÉBIH étrend-kiegészítőkkel kapcsolatos ellenőrzéseinek bemutatása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (65) 2. pp. 2460-2464. (2019)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2019_02_2460-2464.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2019_02_2460-2464.pdf

Letöltés (219kB)

Absztrakt (kivonat)

A különböző, kedvezőnek tekintett, humán-élettani hatásokat hordozókból előállított étrend-kiegészítő készítmények utáni érdeklődés évek óta töretlenül növekszik, így a növekvő fogyasztás révén azok élelmiszer-biztonsági jelentősége is nagy. Gyártásukat, forgalmazásukat a jogszabály notif ikációhoz köti. A jelenlegi jogszabályi környezetben e készítmények az élelmiszerek kategóriájába tartoznak, így ellenőrzésük többek között az élelmiszerlánc-biztonságért felelős hatóság feladata. Kéziratomban a NÉBIH által végzett ellenőrzések fontosabb eredményeit, illetve a 2018-ban nemzetközi szinten végrehajtott Pangea Akció ismertetem. Az ellenőrzéseket a NÉBIH részben saját ellenőrzési és monitoring tervei, részben közérdekű bejelentések alapján végezte. A NÉBIH a feltárt jogsértéseket saját honlapján tette közzé.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Egyéb cím: Presenting the checks of dietary supplements by NFCSO
Rovatcím: Tudomány = Science
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 2019
Kötet: 65
Szám: 2
ISSN: 0422-9576
Oldalak: pp. 2460-2464
Nyelv: magyar
Kiadó: WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft.
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: http://acta.bibl.u-szeged.hu/79009/
Kulcsszavak: Táplálékkiegészítők, Gyógyszertan, Élelmiszerbiztonság, Élelmiszerkémia, Gyógyszerkémia
Megjegyzések: Ill. ; összefoglalás magyar nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. júl. 11. 12:19
Utolsó módosítás: 2023. aug. 26. 08:11
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/79278
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet