QUARISMA - Minőség- és kockázatmenedzsment a hústermelő láncokban = QUARISMA - Quality and Risk Management in meat producing chains

Lang Juliane; Brinkmann Detert; Petersen Brigitte: QUARISMA - Minőség- és kockázatmenedzsment a hústermelő láncokban = QUARISMA - Quality and Risk Management in meat producing chains. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (57) 4. pp. 219-225. (2011)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2011_04_219-225.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2011_04_219-225.pdf

Letöltés (2MB)

Absztrakt (kivonat)

A QUARISMA (QUAlity, minőség és RISk MAnagement, kockázatmenedzsment) vezeti be a műszaki-menedzseri megközelítést, amely - a legjobb minőség elérésének elősegítése érdekében - a különböző tudományterületek integrálására irányul. Az átfogó célok megvalósításához három kutatási prioritási területet határoztak meg: 1. Láncmenedzsment 2. Minőség- és információ menedzsment 3. Kockázatmenedzsment és élelmiszerbiztonság A projekt hat munkacsomagot tartalmaz, mindegyiken belül különböző feladatokkal, amelyek kitöltik az elméleti keretet. QUARISMA (QUAlity and RISk MAnagement) will introduce the techno-managerial approach, which aims at integrating the different disciplines to contribute to achieve superior quality. In order to achieve the overall objectives, three research priority areas have been identified. 1. Chain management 2. Quality and information management 3. Risk management and food safety The project has six work packages with each package comprising different tasks covering the theoretical framework.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Egyéb cím: QUARISMA - Qualität und Risiko in der Fleischverarbeitungskette
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 2011
Kötet: 57
Szám: 4
ISSN: 0422-9576
Oldalak: pp. 219-225
Nyelv: magyar , angol
Közreműködők:
Közreműködés
Név
fordító
Várkonyi Gábor
Kiadó: Q & M Kft.
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: https://acta.bibl.u-szeged.hu/79329/
Kulcsszavak: Élelmiszerbiztonság - húsipar
Megjegyzések: Bibliogr.: 224. p. ; ill. ; összefoglalás magyar és angol nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. júl. 19. 11:13
Utolsó módosítás: 2023. aug. 26. 08:32
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/79557
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet