Lang Juliane; Brinkmann Detert; Petersen Brigitte: QUARISMA - Minőség- és kockázatmenedzsment a hústermelő láncokban = QUARISMA - Quality and Risk Management in meat producing chains. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (57) 4. pp. 219-225. (2011)
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2011_04_219-225.pdf Letöltés (2MB) |
Absztrakt (kivonat)
A QUARISMA (QUAlity, minőség és RISk MAnagement, kockázatmenedzsment) vezeti be a műszaki-menedzseri megközelítést, amely - a legjobb minőség elérésének elősegítése érdekében - a különböző tudományterületek integrálására irányul. Az átfogó célok megvalósításához három kutatási prioritási területet határoztak meg: 1. Láncmenedzsment 2. Minőség- és információ menedzsment 3. Kockázatmenedzsment és élelmiszerbiztonság A projekt hat munkacsomagot tartalmaz, mindegyiken belül különböző feladatokkal, amelyek kitöltik az elméleti keretet. QUARISMA (QUAlity and RISk MAnagement) will introduce the techno-managerial approach, which aims at integrating the different disciplines to contribute to achieve superior quality. In order to achieve the overall objectives, three research priority areas have been identified. 1. Chain management 2. Quality and information management 3. Risk management and food safety The project has six work packages with each package comprising different tasks covering the theoretical framework.
Mű típusa: | Cikk, tanulmány, mű |
---|---|
Egyéb cím: | QUARISMA - Qualität und Risiko in der Fleischverarbeitungskette |
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
Dátum: | 2011 |
Kötet: | 57 |
Szám: | 4 |
ISSN: | 0422-9576 |
Oldalak: | pp. 219-225 |
Nyelv: | magyar , angol |
Közreműködők: | Közreműködés Név fordító Várkonyi Gábor |
Kiadó: | Q & M Kft. |
Kiadás helye: | Budapest |
Befoglaló mű URL: | https://acta.bibl.u-szeged.hu/79329/ |
Kulcsszavak: | Élelmiszerbiztonság - húsipar |
Megjegyzések: | Bibliogr.: 224. p. ; ill. ; összefoglalás magyar és angol nyelven |
Szakterület: | 02. Műszaki és technológiai tudományok 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék |
Feltöltés dátuma: | 2023. júl. 19. 11:13 |
Utolsó módosítás: | 2023. aug. 26. 08:32 |
URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/79557 |
Tétel nézet |