CHIO CHIPS termékek vizsgálata = Investigation of potato chio chips products

Tolnay Pál; Szabó S. András; Ágyai Szabó Gábor: CHIO CHIPS termékek vizsgálata = Investigation of potato chio chips products. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (59) 1-2. pp. 43-48. (2013)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2013_01-02_043-048.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2013_01-02_043-048.pdf

Letöltés (2MB)

Absztrakt (kivonat)

Burgonyából gyártott chips termékek összetételi és mikrobiológiai vizsgálatainak eredményeit ismerteti a dolgozat. Megállapítható volt, hogy a vizsgált chips készítmények magas energiatartalmú, kiváló élvezeti értékű termékek. Előnyük, hogy a szénhidráttartalom döntő része komplex szénhidrát (keményítő). A növényi zsír (pálmaolaj, napraforgóolaj) alkalmazása miatt magas a MUFA és PUFA tartalom, s kedvező a Mg:Ca és a K:Na arány. About the results of analytical and microbiological investigations of chips products is reported. It has been stated that the investigated chips samples had excellent sensory properties and high energy content. It is an advantage, that the dominant part of carbohydrate content is complex carbohydrate (starch). The MUFA and PUFA content are high, because of application of vegetable oil (palm and sunflower) in the processing technology and the Mg:Ca and K:Na ratios are also favourable from point of view of nutrition physiology.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Egyéb cím: Untersuchung von CHIO CHIPS Produkten
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 2013
Kötet: 59
Szám: 1-2
ISSN: 0422-9576
Oldalak: pp. 43-48
Nyelv: magyar , angol
Kiadó: EOQ MNB
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: https://acta.bibl.u-szeged.hu/79332/
Kulcsszavak: Élelmiszervizsgálat, Mikrobiológia, Élelmiszerkémia
Megjegyzések: Bibliogr.: p. 47-48. ; összefoglalás magyar és angol nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. júl. 18. 10:48
Utolsó módosítás: 2023. aug. 26. 08:28
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/79581
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet