Tolnay Pál; Szabó S. András; Ágyai Szabó Gábor: CHIO CHIPS termékek vizsgálata = Investigation of potato chio chips products. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (59) 1-2. pp. 43-48. (2013)
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2013_01-02_043-048.pdf Letöltés (2MB) |
Absztrakt (kivonat)
Burgonyából gyártott chips termékek összetételi és mikrobiológiai vizsgálatainak eredményeit ismerteti a dolgozat. Megállapítható volt, hogy a vizsgált chips készítmények magas energiatartalmú, kiváló élvezeti értékű termékek. Előnyük, hogy a szénhidráttartalom döntő része komplex szénhidrát (keményítő). A növényi zsír (pálmaolaj, napraforgóolaj) alkalmazása miatt magas a MUFA és PUFA tartalom, s kedvező a Mg:Ca és a K:Na arány. About the results of analytical and microbiological investigations of chips products is reported. It has been stated that the investigated chips samples had excellent sensory properties and high energy content. It is an advantage, that the dominant part of carbohydrate content is complex carbohydrate (starch). The MUFA and PUFA content are high, because of application of vegetable oil (palm and sunflower) in the processing technology and the Mg:Ca and K:Na ratios are also favourable from point of view of nutrition physiology.
Mű típusa: | Cikk, tanulmány, mű |
---|---|
Egyéb cím: | Untersuchung von CHIO CHIPS Produkten |
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
Dátum: | 2013 |
Kötet: | 59 |
Szám: | 1-2 |
ISSN: | 0422-9576 |
Oldalak: | pp. 43-48 |
Nyelv: | magyar , angol |
Kiadó: | EOQ MNB |
Kiadás helye: | Budapest |
Befoglaló mű URL: | https://acta.bibl.u-szeged.hu/79332/ |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat, Mikrobiológia, Élelmiszerkémia |
Megjegyzések: | Bibliogr.: p. 47-48. ; összefoglalás magyar és angol nyelven |
Szakterület: | 02. Műszaki és technológiai tudományok 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék |
Feltöltés dátuma: | 2023. júl. 18. 10:48 |
Utolsó módosítás: | 2023. aug. 26. 08:28 |
URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/79581 |
Tétel nézet |