Boross Ferenc; Tóth Tiborné: A magyar almalé-sűrítmények vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (53) 2. pp. 88-94. (2007)
|
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2007_02_088-094.pdf Letöltés (169kB) |
Absztrakt (kivonat)
Az almalé-sűrítmények bemutatott vizsgálati eredményei alapján megállapíthatjuk, hogy a magyar almalé-sűrítmények általában jó minőségűek, hamisításra utaló jellel 12 év alatt nem találkoztunk. Import almalé-sűrítmények között viszont találtunk nem deklarált hozzáadott citromsavat tartalmazó, illetve magas nitrát-tartalmú mintát. Import készítmények esetén feltétlenül indokolt a vásárlást megelőző vizsgálat. A magyar sűrítményekkel higiénés problémák ritkán fordulnak elő.
| Mű típusa: | Cikk, tanulmány, mű |
|---|---|
| Egyéb cím: | Analysis of Hungarian apple juice concentrates ; Untersuchung von ungarischen Apfelsaftkonzentraten |
| Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
| Dátum: | 2007 |
| Kötet: | 53 |
| Szám: | 2 |
| ISSN: | 0422-9576 |
| Oldalak: | pp. 88-94 |
| Nyelv: | magyar |
| Kiadó: | Q & M Kft. |
| Kiadás helye: | Budapest |
| Befoglaló mű URL: | https://acta.bibl.u-szeged.hu/79657/ |
| Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat, Élelmiszerkémia |
| Megjegyzések: | Bibliogr.: 94. p. ; összefoglalás magyar nyelven |
| Szakterület: | 02. Műszaki és technológiai tudományok 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék |
| Feltöltés dátuma: | 2023. júl. 21. 14:45 |
| Utolsó módosítás: | 2023. aug. 26. 08:51 |
| URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/79781 |
![]() |
Tétel nézet |

