A magyar almalé-sűrítmények vizsgálata

Boross Ferenc; Tóth Tiborné: A magyar almalé-sűrítmények vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (53) 2. pp. 88-94. (2007)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2007_02_088-094.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2007_02_088-094.pdf

Letöltés (169kB)

Absztrakt (kivonat)

Az almalé-sűrítmények bemutatott vizsgálati eredményei alapján megállapíthatjuk, hogy a magyar almalé-sűrítmények általában jó minőségűek, hamisításra utaló jellel 12 év alatt nem találkoztunk. Import almalé-sűrítmények között viszont találtunk nem deklarált hozzáadott citromsavat tartalmazó, illetve magas nitrát-tartalmú mintát. Import készítmények esetén feltétlenül indokolt a vásárlást megelőző vizsgálat. A magyar sűrítményekkel higiénés problémák ritkán fordulnak elő.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Egyéb cím: Analysis of Hungarian apple juice concentrates ; Untersuchung von ungarischen Apfelsaftkonzentraten
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 2007
Kötet: 53
Szám: 2
ISSN: 0422-9576
Oldalak: pp. 88-94
Nyelv: magyar
Kiadó: Q & M Kft.
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: https://acta.bibl.u-szeged.hu/79657/
Kulcsszavak: Élelmiszervizsgálat, Élelmiszerkémia
Megjegyzések: Bibliogr.: 94. p. ; összefoglalás magyar nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. júl. 21. 14:45
Utolsó módosítás: 2023. aug. 26. 08:51
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/79781
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet