Hidroxiprolin meghatározására alkalmazott módszerek összehasonlító vizsgálata

Bálint Mihály: Hidroxiprolin meghatározására alkalmazott módszerek összehasonlító vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 5-6. pp. 249-254. (1977)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1977_05-06_249-254.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1977_05-06_249-254.pdf

Download (1MB)

Abstract

Fünf verschiedene, in der Literatur beschriebene Bestimmungsverfahren wurden miteinander verglichen. Auf Grund der Ergebnisse wurde eine auch unter den industriellen Verhältnissen anwendbare rutinmässige Messmethode entwickelt. Die Reproduzierbarkeit der Bestimmungsmethoden des Hydroxiprolins wurde m it der der anderen in der Fleischindustrie zur Qualitätskontrolle verwendeten chemischen Verfahren verglichen. Five different methods described in literature were compared with each other. On the basis of the results a routine method applicable also under industrial conditions was developed. The reproducibility of the methods for the determination of hydroxyproline was compared with that of other chemical methods used in the quality control of products of the meat industry.

Item Type: Article
Other title: Vergleichende Untersuchung der zut Bestimmung von Hydroxyprdlin verwendeten Verfahre ; Comparative investigation of methods applied for the determination of hydroxyproline
Journal or Publication Title: Élelmiszervizsgálati közlemények
Date: 1977
Volume: 23
Number: 5-6
Page Range: pp. 249-254
Language: Hungarian, English, German, Russian
Publisher: Lapkiadó Vállalat
Place of Publication: Budapest
Related URLs: https://acta.bibl.u-szeged.hu/80558/
Uncontrolled Keywords: Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer
Additional Information: Bibliogr.: 253. p. ; összefoglalás angol és német nyelven
Subjects: 02. Engineering and technology
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies > 02.10.02. Food and beverages
Date Deposited: 2023. Aug. 29. 09:02
Last Modified: 2023. Aug. 29. 09:02
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/80747

Actions (login required)

View Item View Item