Bálint Mihály: Hidroxiprolin meghatározására alkalmazott módszerek összehasonlító vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 5-6. pp. 249-254. (1977)
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1977_05-06_249-254.pdf Letöltés (1MB) |
Absztrakt (kivonat)
Fünf verschiedene, in der Literatur beschriebene Bestimmungsverfahren wurden miteinander verglichen. Auf Grund der Ergebnisse wurde eine auch unter den industriellen Verhältnissen anwendbare rutinmässige Messmethode entwickelt. Die Reproduzierbarkeit der Bestimmungsmethoden des Hydroxiprolins wurde m it der der anderen in der Fleischindustrie zur Qualitätskontrolle verwendeten chemischen Verfahren verglichen. Five different methods described in literature were compared with each other. On the basis of the results a routine method applicable also under industrial conditions was developed. The reproducibility of the methods for the determination of hydroxyproline was compared with that of other chemical methods used in the quality control of products of the meat industry.
Mű típusa: | Cikk, tanulmány, mű |
---|---|
Egyéb cím: | Vergleichende Untersuchung der zut Bestimmung von Hydroxyprdlin verwendeten Verfahre ; Comparative investigation of methods applied for the determination of hydroxyproline |
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
Dátum: | 1977 |
Kötet: | 23 |
Szám: | 5-6 |
Oldalak: | pp. 249-254 |
Nyelv: | magyar , angol , német , orosz |
Kiadó: | Lapkiadó Vállalat |
Kiadás helye: | Budapest |
Befoglaló mű URL: | https://acta.bibl.u-szeged.hu/80558/ |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Megjegyzések: | Bibliogr.: 253. p. ; összefoglalás angol és német nyelven |
Szakterület: | 02. Műszaki és technológiai tudományok 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék |
Feltöltés dátuma: | 2023. aug. 29. 09:02 |
Utolsó módosítás: | 2023. aug. 29. 09:02 |
URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/80747 |
Tétel nézet |