Hidroxiprolin meghatározására alkalmazott módszerek összehasonlító vizsgálata

Bálint Mihály: Hidroxiprolin meghatározására alkalmazott módszerek összehasonlító vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 5-6. pp. 249-254. (1977)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1977_05-06_249-254.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1977_05-06_249-254.pdf

Letöltés (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Fünf verschiedene, in der Literatur beschriebene Bestimmungsverfahren wurden miteinander verglichen. Auf Grund der Ergebnisse wurde eine auch unter den industriellen Verhältnissen anwendbare rutinmässige Messmethode entwickelt. Die Reproduzierbarkeit der Bestimmungsmethoden des Hydroxiprolins wurde m it der der anderen in der Fleischindustrie zur Qualitätskontrolle verwendeten chemischen Verfahren verglichen. Five different methods described in literature were compared with each other. On the basis of the results a routine method applicable also under industrial conditions was developed. The reproducibility of the methods for the determination of hydroxyproline was compared with that of other chemical methods used in the quality control of products of the meat industry.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Egyéb cím: Vergleichende Untersuchung der zut Bestimmung von Hydroxyprdlin verwendeten Verfahre ; Comparative investigation of methods applied for the determination of hydroxyproline
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 1977
Kötet: 23
Szám: 5-6
Oldalak: pp. 249-254
Nyelv: magyar , angol , német , orosz
Kiadó: Lapkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: https://acta.bibl.u-szeged.hu/80558/
Kulcsszavak: Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer
Megjegyzések: Bibliogr.: 253. p. ; összefoglalás angol és német nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. aug. 29. 09:02
Utolsó módosítás: 2023. aug. 29. 09:02
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/80747
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet