Bálint Mihály: A hidroxiprolin-meghatározás módszerének alkalmazása : húsipari termékek analízise. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 5-6. pp. 255-258. (1977)
![]() |
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1977_05-06_255-258.pdf Letöltés (1MB) |
Absztrakt (kivonat)
Die Analyse von etwa 140 Produkten wurde durchgeführt. Auf Grund des Hydroxyprolingehaltes der Grundmaterialien und der Fertigprodukte wurde eine relative Qualitätsreihe, während auf Grund des tatsächlichen Bindegewebegehaltes eine absolute Qualitätsreihe aufgestellt. About 140 products were analyzed. On the basis of the contents of hydroxyproline in the basic materials and in the finished products a relative quality scale whereas on the basis of the real contents of connective tissue an absolute quality scale were developed.
Mű típusa: | Cikk, tanulmány, mű |
---|---|
Egyéb cím: | Anwendung der Methode der Hydroxyprolin Bestimmung : Analyse von Produkten der Fleischindustrie ; Application of the method for the determination of hydroxyproline : analysis of products of the meat industry |
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
Dátum: | 1977 |
Kötet: | 23 |
Szám: | 5-6 |
Oldalak: | pp. 255-258 |
Nyelv: | magyar , angol , német , orosz |
Kiadó: | Lapkiadó Vállalat |
Kiadás helye: | Budapest |
Befoglaló mű URL: | https://acta.bibl.u-szeged.hu/80558/ |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Megjegyzések: | Bibliogr.: 258. p. ; összefoglalás angol és német nyelven |
Szakterület: | 02. Műszaki és technológiai tudományok 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék |
Feltöltés dátuma: | 2023. aug. 29. 09:08 |
Utolsó módosítás: | 2023. aug. 29. 09:08 |
URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/80748 |
![]() |
Tétel nézet |