Dohányipari termékek mikrobiológiai minőségi jellemzői II. : cigarettákból identifikált reprezentatív penésztörzsek és jelentőségük

Kántor Dezső; Tóth János; Perecsényi Erzsébet: Dohányipari termékek mikrobiológiai minőségi jellemzői II. : cigarettákból identifikált reprezentatív penésztörzsek és jelentőségük. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (25) 3-4. pp. 75-80. (1979)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1979_03-04_075-080.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1979_03-04_075-080.pdf

Letöltés (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Die Zusammensetzung der Schimelflora der in Ungarn in Verkehr gebrachten Zigaretten wurde untersucht. Die identifizierten Typen der von den Ackerfeldern überführten Flora (Rhyzopus, Cladosporium, Alternaria sp.) und die Typen der herrschenden Lagerflora (Penicillium, Aspergillus sp.) werden beschrieben. Es wird auf die berücksichtbaren Mycotoxine hingewiesen. Es wurde bestätigt, dass das humane pathogene Asp. fumigatus in den Zigaretten nachweisbar ist. The composition of the mould flora of cigarettes put in circulation in Hungary was investigated. A list is given of the identified species of the transferred field flora (Rhysopus, Cladosporium, Alternaria sp.) and the predominant species present in the storehouses (Penicillium, Aspergillus sp). Also the mycotoxins to be taken into account are mentioned. The human pathogen Asp. fumigatus proved to be detectable in the cigarettes.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Egyéb cím: Mikrobiologische qualitative Kennzeichen der Produkte der Tabakindustrie II. ; Microbiological qualitative characteristics of products of the tobacco industry II.
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 1979
Kötet: 25
Szám: 3-4
ISSN: 0422-9576
Oldalak: pp. 75-80
Nyelv: magyar , angol , német , orosz
Kiadó: Lapkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: http://acta.bibl.u-szeged.hu/80563/
Kulcsszavak: Élelmiszervizsgálat - mikrobiológia
Megjegyzések: Bibliogr.: 79. p. ; ill. ; összefoglalás német és angol nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. aug. 30. 11:47
Utolsó módosítás: 2023. aug. 30. 11:47
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/80809
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet