Kántor Dezső; Tóth János; Perecsényi Erzsébet: Dohányipari termékek mikrobiológiai minőségi jellemzői II. : cigarettákból identifikált reprezentatív penésztörzsek és jelentőségük. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (25) 3-4. pp. 75-80. (1979)
![]() |
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1979_03-04_075-080.pdf Letöltés (1MB) |
Absztrakt (kivonat)
Die Zusammensetzung der Schimelflora der in Ungarn in Verkehr gebrachten Zigaretten wurde untersucht. Die identifizierten Typen der von den Ackerfeldern überführten Flora (Rhyzopus, Cladosporium, Alternaria sp.) und die Typen der herrschenden Lagerflora (Penicillium, Aspergillus sp.) werden beschrieben. Es wird auf die berücksichtbaren Mycotoxine hingewiesen. Es wurde bestätigt, dass das humane pathogene Asp. fumigatus in den Zigaretten nachweisbar ist. The composition of the mould flora of cigarettes put in circulation in Hungary was investigated. A list is given of the identified species of the transferred field flora (Rhysopus, Cladosporium, Alternaria sp.) and the predominant species present in the storehouses (Penicillium, Aspergillus sp). Also the mycotoxins to be taken into account are mentioned. The human pathogen Asp. fumigatus proved to be detectable in the cigarettes.
Mű típusa: | Cikk, tanulmány, mű |
---|---|
Egyéb cím: | Mikrobiologische qualitative Kennzeichen der Produkte der Tabakindustrie II. ; Microbiological qualitative characteristics of products of the tobacco industry II. |
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
Dátum: | 1979 |
Kötet: | 25 |
Szám: | 3-4 |
ISSN: | 0422-9576 |
Oldalak: | pp. 75-80 |
Nyelv: | magyar , angol , német , orosz |
Kiadó: | Lapkiadó Vállalat |
Kiadás helye: | Budapest |
Befoglaló mű URL: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/80563/ |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - mikrobiológia |
Megjegyzések: | Bibliogr.: 79. p. ; ill. ; összefoglalás német és angol nyelven |
Szakterület: | 02. Műszaki és technológiai tudományok 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék |
Feltöltés dátuma: | 2023. aug. 30. 11:47 |
Utolsó módosítás: | 2023. aug. 30. 11:47 |
URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/80809 |
![]() |
Tétel nézet |