A kereskedelemben szeletelve-csomagoltan forgalmazott húskészítmények egyes mikrobiológiai paramétereinek megállapítására irányuló vizsgálatok

Gönczy Zoltán: A kereskedelemben szeletelve-csomagoltan forgalmazott húskészítmények egyes mikrobiológiai paramétereinek megállapítására irányuló vizsgálatok. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (27) 1. pp. 23-30. (1981)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1981_01_023-030.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1981_01_023-030.pdf

Letöltés (2MB)

Absztrakt (kivonat)

Es wird ein Bericht über die mikrobiologische Untersuchung von 120 von kommerziellen Verpackungsstellen genommenen Mustern aus als Schnitte verpackten Fleischprodukten vorgelegt. Die Muster wurden als aus 5 Teilen bestehenden Partien genommen und auf Grund der Verpackungsart in Gruppen verteilt. Diese Mustergruppen wurden auf Grund von 5 mikrobiologischen Parametern miteinander verglichen, sodann die erhaltenen Ergebnisse mittels mathematischstatistischer Methoden ausgewertet. Auf Grund dieser Ergebnisse bzw. mathematisch-statistischer Berechnungen wurden jene Werte, die man bei dem heutigen Stand des Vertriebs während der Herstellung der vorgepackten, als Schnitte verkauften Fleischprodukte erreichen kann, in einer Tabelle zusammengefasst. (Des weiteren wird die Aufgabe der Sachverständigen sein, diese Ergebnisse bei der Modifizierung der Verordnung 6/1978. (VII. 14.) Eü.M. zu berücksichtigen oder nicht berücksichtigen.) A report is presented on the microbiological investigation of 120 samples of meat products packed as slices and taken at commercial packaging sites. These samples were withdrawn as batches consisting of 5 parts and divided into groups according to the way of packaging. These groups of samples were compared with each other on the basis of five different microbiological parameters and subsequently the obtained results evaluated by mathematical-statistical methods. On the basis of these results and, respectively, of mathematical-statistical calculations Ihe values which can be attained at the present state of commercial distribution of the prepacked meat product as slices, are summarized in a table. (In the future the experts must decide whether these results should be taken inot account at the modification of the decree 6/1978 (VII. 14.) Eü.M. or not.)

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Egyéb cím: Investigations to establish the individual microbiological parameters of meat products sold commercially in packages containing sliced wares
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 1981
Kötet: 27
Szám: 1
ISSN: 0422-9576
Oldalak: pp. 23-30
Nyelv: magyar , angol , német , orosz
Kiadó: Lapkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: http://acta.bibl.u-szeged.hu/80569/
Kulcsszavak: Élelmiszervizsgálat - mikrobiológia
Megjegyzések: Bibliogr.: 29. p. ; összefoglalás angol és német nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. aug. 31. 12:46
Utolsó módosítás: 2023. aug. 31. 12:46
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/80879
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet