Zur Leitung und Planung der Qualitätsentwicklung von Lebensmitteln in der DDR in den 80er Jahren

Deckert Hans Joachim: Zur Leitung und Planung der Qualitätsentwicklung von Lebensmitteln in der DDR in den 80er Jahren. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (27) 5-6. pp. 219-224. (1981)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1981_05-06_219-224.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1981_05-06_219-224.pdf

Letöltés (2MB)

Absztrakt (kivonat)

Az NDK-ban a 80-as években az élelmiszerek minőségfejlesztésének irányításánál és tervezésénél-azok a tudományos-műszaki megoldások képezik a súlyponti feladatot, amelyek a belföldi nyersanyagok hatékonyabb nemesítéséhez, a közbenső termékek jelentős minőségjavításához vezetnek kisebb anyag- és energiamennyiségeket igénylő technológiák alkalmazásával. Biztosítani kell továbbá az alapvető szükségletek kielégítésére szabványos minőségű termékek széles skáláját, az élelmiszertermelés számára pedig a szállítás stabil minőségi szintjét. E téren is a cél a minőségi munka magas szintjének az elérése: valamennyi tartalék feltárása és a veszteségek kiküszöbölése, hogy a továbbiakban hatékonyan reprodukálható legyen. In the management and planning of the quality development of foods in thi German Democratic Republic in the eighties scientific-technical solutions о problems are in the foreground which are leading to a more effective improvemen of domestic raw materials and to an essential rise of the quality of intermediate: on the basis of technologies saving bath material and energy. Furthermore, a wid< assortment of products of fundamental need in a fair standard quality and ; stable level of quality must be ensured in the field of contractor products for th< food industry. Here the aim must be to obtain a high level of work of first quality the utilisation of all reserves and the elimination of losses in order to raise th' efficiency of the work in all steps of the reproduction process.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Egyéb cím: Az élelmiszerek minőségfejlesztésének irányítása és tervezése az NDK-ban a 80-as években
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 1981
Kötet: 27
Szám: 5-6
ISSN: 0422-9576
Oldalak: pp. 219-224
Nyelv: magyar , angol , német , orosz
Kiadó: Lapkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: http://acta.bibl.u-szeged.hu/80573/
Kulcsszavak: Élelmiszeripar - minőségszabályozás - Németország - 1980-as évek, Minőségszabályozás - élelmiszeripari termékek - Németország - 1980-as évek
Megjegyzések: Összefoglalás magyar és angol nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. szep. 04. 10:03
Utolsó módosítás: 2023. szep. 04. 10:03
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/80912
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet