A vaj zsírmentes szárazanyag tartalmának meghatározásával kapcsolatos összehasonlító vizsgálatok

Szabó Edit; Csák Alán: A vaj zsírmentes szárazanyag tartalmának meghatározásával kapcsolatos összehasonlító vizsgálatok. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (29) 2. pp. 99-106. (1983)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1983_02_099-106.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1983_02_099-106.pdf

Letöltés (2MB)

Absztrakt (kivonat)

Die bei der Prüfung von beiden Methoden der Industrienorm 1734 — 79 MSZ — KGST: Bestimmung des fettfreien Torockensubstanzgehaltes von Butter, und bei der Prüfung der modifizierten Schiedsprobe erhaltenen Ergebnisse werden von den Autoren Beschrieben. Dir Prüfung der oben genannten drei Methoden in dem Netzwerk der Lebensmittelkontrolle hat bewiesen, dass in der Praxis der Lebensmittelqualifizierung — neben der orientierenden Methode der Norm - nur die modifizierte Schiedsmethode der Untersuchung mit einer entsprechenden Verlässlichkeit verwendet werden kann. The results obtained by the authors during the testing of two methods prescribed by the standard MSZ— KGST 1734 — 79: Determination of the fat-free dry matter content of butter, and during the testing of the modified decisive method of investigation are described. The testing of the three methods in the netwerk of the food control stations proved that in the practice of food qualification — besides the orientative method of the standbard — only the modified decisive method of investigation can be applied at an appropriate reliability.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Egyéb cím: Vergleichende Untersuchungen in Bezug auf die Bestimmung der fettfreien Trockensubstanzgehaltes von Butter ; Comparative investigations concerning the determination of the fat-free dry matter content of butter
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 1983
Kötet: 29
Szám: 2
ISSN: 0422-9576
Oldalak: pp. 99-106
Nyelv: magyar , angol , német , orosz
Kiadó: Lapkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: https://acta.bibl.u-szeged.hu/80580/
Kulcsszavak: Élelmiszervizsgálat
Megjegyzések: Bibliogr.: 105. p. ; összefoglalás angol és német nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. szep. 05. 12:19
Utolsó módosítás: 2023. szep. 05. 12:19
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/80985
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet