Élelmiszereink összetételének legújabb adatai XXV. : élelmi anyagaink kálium, nátrium, kalcium és magnéziumtartalma II.

Dworschák Ernő; Lindner Károly: Élelmiszereink összetételének legújabb adatai XXV. : élelmi anyagaink kálium, nátrium, kalcium és magnéziumtartalma II. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 2. pp. 71-75. (1966)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1966_02_071-075.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1966_02_071-075.pdf

Letöltés (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Die Verfasser teilen — als Fortsetzung ihres früheren Berichtes — weitere Angaben über den Kalium-, Natrium-, Calcium- und Magnesiumgehalt der in der ungarischen Volksernährung eine grössere Rolle spielenden Lebensmittel mit. Ihre Versuche bezogen sich auf Fleischwaren, Milchprodukte, Gemüsesorten, Hülsenfrüchte und Obst. Die erhaltenen Resultate stimmten zumeist mit den Angaben des Schrifttums überein. Die manchmal konstatierten Abweichungen werden wahrscheinlich von den Verschiedenheiten der angewandten Bestimmungsmethoden, sowie der verschiedenen Zusammensetzung der Produkte der einzelnen Länder verursacht. In continuation of their previous studies, further data are given by the authors in respect to the contents of potassium, sodium, calcium and magnesium in foods frequently consumed in the nutrition of the Hungarian people. The investigations embraced meat preparations, dairy products, vegetables, leguminous plants and fruits. The obtained values were, in the majority of cases, in accordance with the data of literature. Here and there some deviations occurred which are presumably due to differences in the applied methods of determination, and to fluctuations in the composition of food products of various countries.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Egyéb cím: Recent contributions to the composition of our foods, XXV. : content of potassium, sodium, calcium and magnesium in Hungarian foods
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 1966
Szám: 2
Oldalak: pp. 71-75
Nyelv: magyar , angol , német , orosz
Kiadó: Lapkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: https://acta.bibl.u-szeged.hu/81034/
Kulcsszavak: Élelmiszervizsgálat
Megjegyzések: Bibliogr.: 74. p. ; összefoglalás angol és német nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. szep. 07. 14:26
Utolsó módosítás: 2023. szep. 07. 14:26
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81147
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet