Nedvesség-(szárazanyag) tartalom meghatározás infravörös sugárzókkal

Kottász József: Nedvesség-(szárazanyag) tartalom meghatározás infravörös sugárzókkal. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 2. pp. 81-85. (1955)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1955_02_81-85.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1955_02_81-85.pdf

Letöltés (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Élelm iszerek nedvesség- illetve szárazanyagtartalm ának m eghatározására igen alkalm as az infravörös sugárzókkal történő szárítási eljárás. K ísérletekkel igazoltuk, hogy különböző vizsgálatoknál (fekete bors, fagylaltok, liszt) az infravörös sugárzással történő szárítás nagy vizsgálati idő és anyag (áram ) m eg tak arítást jelent. Zur Bestim m ung des Feuchtigkeits- bzw. Trockensubstanzgehaltes von Lebensm itteln ist das Trocknungsverfahren verm ittels infraroter S trahler äussest gut geeignet. D urch Experim ente w urde bewiesen, dass die Trocknung m it infraroten Strahlen bei verschiedenen Lebensm itteln (schw arzer Pfeffer, Speiseeis, Mehl) eine grosse E rsparnis an Zeit und M aterial (elektrischer Strom ) bedeutet.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Rovatcím: Gyakorlati közlemények
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 1955
Kötet: 1
Szám: 2
Oldalak: pp. 81-85
Nyelv: magyar , német , orosz
Kiadó: Műszaki Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: https://acta.bibl.u-szeged.hu/81599/
Kulcsszavak: Élelmiszervizsgálat - módszer
Megjegyzések: Bibliogr.: 85. p. ; ill. ; összefoglalás magyar és német nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. szep. 22. 09:10
Utolsó módosítás: 2023. szep. 22. 09:10
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81664
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet