Kottász József: Nedvesség-(szárazanyag) tartalom meghatározás infravörös sugárzókkal. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 2. pp. 81-85. (1955)
|
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1955_02_81-85.pdf Letöltés (1MB) |
Absztrakt (kivonat)
Élelm iszerek nedvesség- illetve szárazanyagtartalm ának m eghatározására igen alkalm as az infravörös sugárzókkal történő szárítási eljárás. K ísérletekkel igazoltuk, hogy különböző vizsgálatoknál (fekete bors, fagylaltok, liszt) az infravörös sugárzással történő szárítás nagy vizsgálati idő és anyag (áram ) m eg tak arítást jelent. Zur Bestim m ung des Feuchtigkeits- bzw. Trockensubstanzgehaltes von Lebensm itteln ist das Trocknungsverfahren verm ittels infraroter S trahler äussest gut geeignet. D urch Experim ente w urde bewiesen, dass die Trocknung m it infraroten Strahlen bei verschiedenen Lebensm itteln (schw arzer Pfeffer, Speiseeis, Mehl) eine grosse E rsparnis an Zeit und M aterial (elektrischer Strom ) bedeutet.
| Mű típusa: | Cikk, tanulmány, mű |
|---|---|
| Rovatcím: | Gyakorlati közlemények |
| Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
| Dátum: | 1955 |
| Kötet: | 1 |
| Szám: | 2 |
| Oldalak: | pp. 81-85 |
| Nyelv: | magyar , német , orosz |
| Kiadó: | Műszaki Könyvkiadó |
| Kiadás helye: | Budapest |
| Befoglaló mű URL: | https://acta.bibl.u-szeged.hu/81599/ |
| Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - módszer |
| Megjegyzések: | Bibliogr.: 85. p. ; ill. ; összefoglalás magyar és német nyelven |
| Szakterület: | 02. Műszaki és technológiai tudományok 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék |
| Feltöltés dátuma: | 2023. szep. 22. 09:10 |
| Utolsó módosítás: | 2023. szep. 22. 09:10 |
| URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81664 |
![]() |
Tétel nézet |

