Sütemények zsírtartalmának meghatározása

Korpáczy István: Sütemények zsírtartalmának meghatározása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 4. pp. 205-207. (1956)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1956_04_205-207.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1956_04_205-207.pdf

Letöltés (851kB)

Absztrakt (kivonat)

Szerző Schloemer és Rauch módszerét ismerteti zsiradékok felhasználásával készült sütemények zsírtartalmának pontos meghatározására, kisebb apparativ módosítással. Der Verfasser beschreibt die Methode von Schloemer und Rauch zur genauen Bestimmung des Fettgehaltes von mit F'ett bereitetem Gebäck sowie eine kleinere apparative Modifikation. Author describes the method of Schloemer and Rauch for estimating th e precise co n ten t of fa t in b a k e r’s an d co n d ito r’s p ro d u cts to g eth er with his own slight modifications in the apparatus and used quantities. L ’a u te u r rend com pte de la m éth o d e de Schloem er et R au ch pour la détermination exacte de la teneur en graisse dans les gáteaux préparés avec graisse et il fait connaitre certaines modifications techniques.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Rovatcím: Műszaki fejlesztés - gyakorlati közlemények
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 1956
Kötet: 2
Szám: 4
Oldalak: pp. 205-207
Nyelv: magyar , angol , német , francia , orosz
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: https://acta.bibl.u-szeged.hu/81604/
Kulcsszavak: Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer
Megjegyzések: Bibliogr.: 207. p. ; összefoglalás magyar, angol, francia és német nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. szep. 25. 13:56
Utolsó módosítás: 2023. szep. 25. 13:56
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81711
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet