Fehér László and Szabó Imre J.: Gyors módszer D-galakturonsav előállítására. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 5-6. pp. 277-281. (1956)
![]() |
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1956_05-06_277-281.pdf Download (1MB) |
Abstract
Die Verfasser empfehlen statt der bisherigen ausschliesslich enzymatischen Hydrolyse dieselbe nach vorangehender Säurebehandlung auszuführen. Durch dieses Verfahren wird die Zeitdauer der Hydrolyse verkürzt, bzw. es kann die Menge des verwendeten Enzym s verringert werden. In place of the m ethod applied so far enzym atic hydrolysis of beet pectin), the authors recommend an enzymatic decomposition subsequent to an acid pretreatment. The new method has the advantage of necessitating a shorter time and requiring less enzyme than applied, in general, at the enzymatic hydrolysis. Au lieu de l ’hydro ly ser seulem ent avec d ’enzym e, les au teu rs proposent la décomposition préalable des pectines de rave par acide et su iv an t l’hydrolyse d ’enzyme. L ’av an ta g e de la m éth o d e est, que le tem ps de la décomposition se raccourcit, ou bien la quantité nécessaire de Г enzym e est m oins que celle, qui est nécessaire en h y d ro ly sa n t avec enzyme seulement.
Item Type: | Article |
---|---|
Heading title: | Eredeti dolgozatok - beszámolók |
Journal or Publication Title: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
Date: | 1956 |
Volume: | 2 |
Number: | 5-6 |
Page Range: | pp. 277-281 |
Language: | Hungarian, English, German, French, Russian |
Place of Publication: | Budapest |
Related URLs: | https://acta.bibl.u-szeged.hu/81605/ |
Uncontrolled Keywords: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Additional Information: | Bibliogr.: 281. p. ; összefoglalás magyar, angol, francia és német nyelven |
Subjects: | 02. Engineering and technology 02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies 02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies > 02.10.02. Food and beverages |
Date Deposited: | 2023. Sep. 25. 15:38 |
Last Modified: | 2023. Sep. 25. 15:38 |
URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81724 |
Actions (login required)
![]() |
View Item |