Gyors módszer D-galakturonsav előállítására

Fehér László; Szabó Imre J.: Gyors módszer D-galakturonsav előállítására. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 5-6. pp. 277-281. (1956)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1956_05-06_277-281.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1956_05-06_277-281.pdf

Letöltés (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Die Verfasser empfehlen statt der bisherigen ausschliesslich enzymatischen Hydrolyse dieselbe nach vorangehender Säurebehandlung auszuführen. Durch dieses Verfahren wird die Zeitdauer der Hydrolyse verkürzt, bzw. es kann die Menge des verwendeten Enzym s verringert werden. In place of the m ethod applied so far enzym atic hydrolysis of beet pectin), the authors recommend an enzymatic decomposition subsequent to an acid pretreatment. The new method has the advantage of necessitating a shorter time and requiring less enzyme than applied, in general, at the enzymatic hydrolysis. Au lieu de l ’hydro ly ser seulem ent avec d ’enzym e, les au teu rs proposent la décomposition préalable des pectines de rave par acide et su iv an t l’hydrolyse d ’enzyme. L ’av an ta g e de la m éth o d e est, que le tem ps de la décomposition se raccourcit, ou bien la quantité nécessaire de Г enzym e est m oins que celle, qui est nécessaire en h y d ro ly sa n t avec enzyme seulement.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Rovatcím: Eredeti dolgozatok - beszámolók
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 1956
Kötet: 2
Szám: 5-6
Oldalak: pp. 277-281
Nyelv: magyar , angol , német , francia , orosz
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: https://acta.bibl.u-szeged.hu/81605/
Kulcsszavak: Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer
Megjegyzések: Bibliogr.: 281. p. ; összefoglalás magyar, angol, francia és német nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. szep. 25. 15:38
Utolsó módosítás: 2023. szep. 25. 15:38
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81724
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet