Gyors módszer D-galakturonsav előállítására

Fehér László and Szabó Imre J.: Gyors módszer D-galakturonsav előállítására. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 5-6. pp. 277-281. (1956)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1956_05-06_277-281.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1956_05-06_277-281.pdf

Download (1MB)

Abstract

Die Verfasser empfehlen statt der bisherigen ausschliesslich enzymatischen Hydrolyse dieselbe nach vorangehender Säurebehandlung auszuführen. Durch dieses Verfahren wird die Zeitdauer der Hydrolyse verkürzt, bzw. es kann die Menge des verwendeten Enzym s verringert werden. In place of the m ethod applied so far enzym atic hydrolysis of beet pectin), the authors recommend an enzymatic decomposition subsequent to an acid pretreatment. The new method has the advantage of necessitating a shorter time and requiring less enzyme than applied, in general, at the enzymatic hydrolysis. Au lieu de l ’hydro ly ser seulem ent avec d ’enzym e, les au teu rs proposent la décomposition préalable des pectines de rave par acide et su iv an t l’hydrolyse d ’enzyme. L ’av an ta g e de la m éth o d e est, que le tem ps de la décomposition se raccourcit, ou bien la quantité nécessaire de Г enzym e est m oins que celle, qui est nécessaire en h y d ro ly sa n t avec enzyme seulement.

Item Type: Article
Heading title: Eredeti dolgozatok - beszámolók
Journal or Publication Title: Élelmiszervizsgálati közlemények
Date: 1956
Volume: 2
Number: 5-6
Page Range: pp. 277-281
Language: Hungarian, English, German, French, Russian
Place of Publication: Budapest
Related URLs: https://acta.bibl.u-szeged.hu/81605/
Uncontrolled Keywords: Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer
Additional Information: Bibliogr.: 281. p. ; összefoglalás magyar, angol, francia és német nyelven
Subjects: 02. Engineering and technology
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies > 02.10.02. Food and beverages
Date Deposited: 2023. Sep. 25. 15:38
Last Modified: 2023. Sep. 25. 15:38
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81724

Actions (login required)

View Item View Item