Fehér László; Szabó Imre J.: Gyors módszer D-galakturonsav előállítására. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 5-6. pp. 277-281. (1956)
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1956_05-06_277-281.pdf Letöltés (1MB) |
Absztrakt (kivonat)
Die Verfasser empfehlen statt der bisherigen ausschliesslich enzymatischen Hydrolyse dieselbe nach vorangehender Säurebehandlung auszuführen. Durch dieses Verfahren wird die Zeitdauer der Hydrolyse verkürzt, bzw. es kann die Menge des verwendeten Enzym s verringert werden. In place of the m ethod applied so far enzym atic hydrolysis of beet pectin), the authors recommend an enzymatic decomposition subsequent to an acid pretreatment. The new method has the advantage of necessitating a shorter time and requiring less enzyme than applied, in general, at the enzymatic hydrolysis. Au lieu de l ’hydro ly ser seulem ent avec d ’enzym e, les au teu rs proposent la décomposition préalable des pectines de rave par acide et su iv an t l’hydrolyse d ’enzyme. L ’av an ta g e de la m éth o d e est, que le tem ps de la décomposition se raccourcit, ou bien la quantité nécessaire de Г enzym e est m oins que celle, qui est nécessaire en h y d ro ly sa n t avec enzyme seulement.
Mű típusa: | Cikk, tanulmány, mű |
---|---|
Rovatcím: | Eredeti dolgozatok - beszámolók |
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
Dátum: | 1956 |
Kötet: | 2 |
Szám: | 5-6 |
Oldalak: | pp. 277-281 |
Nyelv: | magyar , angol , német , francia , orosz |
Kiadás helye: | Budapest |
Befoglaló mű URL: | https://acta.bibl.u-szeged.hu/81605/ |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Megjegyzések: | Bibliogr.: 281. p. ; összefoglalás magyar, angol, francia és német nyelven |
Szakterület: | 02. Műszaki és technológiai tudományok 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék |
Feltöltés dátuma: | 2023. szep. 25. 15:38 |
Utolsó módosítás: | 2023. szep. 25. 15:38 |
URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81724 |
Tétel nézet |