Varga Károly: Dioxiaceton meghatározása kozmetikai készítményekben. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (7) 11-12. pp. 349-352. (1961)
![]() |
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1961_11-12_349-352.pdf Download (1MB) |
Abstract
Verfasser kombinierte die genaue, jedoch nicht spezifische Luff — Schoorl Methode mit einem papierchromatographischen Verfahren und arbeitete eine zur Bestimmung des Dioxyacetongehaltes von kosmetischen Erzeugnissen geeignete Methode aus. The precise but non-specific Luff-Schoorl method was combined by the author with a paper chromatographic procedure. In this way, a method suitable for the determination of the content of dioxyacetone m cosmetic preparations was evolved. L ’auteur a combiné la méthode de Luff-Schoorl precise mais non spécifique, avec un procédé de Chromatographie au papier et a élaboré une méthode propre au dosage de la teneur en dioxyacétone dans les preparations cosmétiques.
Item Type: | Article |
---|---|
Other title: | Die Bestimmung von Dioxiaceton in kosmetischen Erzeugnissen |
Journal or Publication Title: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
Date: | 1961 |
Volume: | 7 |
Number: | 11-12 |
Page Range: | pp. 349-352 |
Language: | Hungarian, English, German, French, Russian |
Publisher: | Műszaki Könyvkiadó |
Place of Publication: | Budapest |
Related URLs: | https://acta.bibl.u-szeged.hu/81630/ |
Uncontrolled Keywords: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Additional Information: | Bibliogr.: 352. p. ; összefoglalás francia, angol és német nyelven |
Subjects: | 02. Engineering and technology 02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies 02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies > 02.10.02. Food and beverages |
Date Deposited: | 2023. Oct. 03. 13:34 |
Last Modified: | 2023. Oct. 03. 13:34 |
URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81959 |
Actions (login required)
![]() |
View Item |