Varga Károly: Dioxiaceton meghatározása kozmetikai készítményekben. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (7) 11-12. pp. 349-352. (1961)
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1961_11-12_349-352.pdf Letöltés (1MB) |
Absztrakt (kivonat)
Verfasser kombinierte die genaue, jedoch nicht spezifische Luff — Schoorl Methode mit einem papierchromatographischen Verfahren und arbeitete eine zur Bestimmung des Dioxyacetongehaltes von kosmetischen Erzeugnissen geeignete Methode aus. The precise but non-specific Luff-Schoorl method was combined by the author with a paper chromatographic procedure. In this way, a method suitable for the determination of the content of dioxyacetone m cosmetic preparations was evolved. L ’auteur a combiné la méthode de Luff-Schoorl precise mais non spécifique, avec un procédé de Chromatographie au papier et a élaboré une méthode propre au dosage de la teneur en dioxyacétone dans les preparations cosmétiques.
Mű típusa: | Cikk, tanulmány, mű |
---|---|
Egyéb cím: | Die Bestimmung von Dioxiaceton in kosmetischen Erzeugnissen |
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
Dátum: | 1961 |
Kötet: | 7 |
Szám: | 11-12 |
Oldalak: | pp. 349-352 |
Nyelv: | magyar , angol , német , francia , orosz |
Kiadó: | Műszaki Könyvkiadó |
Kiadás helye: | Budapest |
Befoglaló mű URL: | https://acta.bibl.u-szeged.hu/81630/ |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Megjegyzések: | Bibliogr.: 352. p. ; összefoglalás francia, angol és német nyelven |
Szakterület: | 02. Műszaki és technológiai tudományok 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék |
Feltöltés dátuma: | 2023. okt. 03. 13:34 |
Utolsó módosítás: | 2023. okt. 03. 13:34 |
URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81959 |
Tétel nézet |