Dioxiaceton meghatározása kozmetikai készítményekben

Varga Károly: Dioxiaceton meghatározása kozmetikai készítményekben. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (7) 11-12. pp. 349-352. (1961)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1961_11-12_349-352.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1961_11-12_349-352.pdf

Download (1MB)

Abstract

Verfasser kombinierte die genaue, jedoch nicht spezifische Luff — Schoorl Methode mit einem papierchromatographischen Verfahren und arbeitete eine zur Bestimmung des Dioxyacetongehaltes von kosmetischen Erzeugnissen geeignete Methode aus. The precise but non-specific Luff-Schoorl method was combined by the author with a paper chromatographic procedure. In this way, a method suitable for the determination of the content of dioxyacetone m cosmetic preparations was evolved. L ’auteur a combiné la méthode de Luff-Schoorl precise mais non spécifique, avec un procédé de Chromatographie au papier et a élaboré une méthode propre au dosage de la teneur en dioxyacétone dans les preparations cosmétiques.

Item Type: Article
Other title: Die Bestimmung von Dioxiaceton in kosmetischen Erzeugnissen
Journal or Publication Title: Élelmiszervizsgálati közlemények
Date: 1961
Volume: 7
Number: 11-12
Page Range: pp. 349-352
Language: Hungarian, English, German, French, Russian
Publisher: Műszaki Könyvkiadó
Place of Publication: Budapest
Related URLs: https://acta.bibl.u-szeged.hu/81630/
Uncontrolled Keywords: Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer
Additional Information: Bibliogr.: 352. p. ; összefoglalás francia, angol és német nyelven
Subjects: 02. Engineering and technology
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies > 02.10.02. Food and beverages
Date Deposited: 2023. Oct. 03. 13:34
Last Modified: 2023. Oct. 03. 13:34
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81959

Actions (login required)

View Item View Item