Lásztity Radomir; Nedelkovits János: Étkezési zsírok reológiai vizsgálata I. : bevezetés, elméleti megfontolások, vizsgálati módszerek. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (9) 9-10. pp. 265-269. (1963)
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1963_09-10_265-269.pdf Letöltés (1MB) |
Absztrakt (kivonat)
Verfasser behandeln die mit der Theologischen Fettuntersuchung verbundenen theoretischen Fragen. Weiterhin werden die zumeist angewendeten grundliegenden Messprinzipien, wie auch die Messapparate besprochen. The theoretical problems correlated with the rheological investigation о edible fats are discussed by the authors. Further, the fundamental principles of measurement and the instruments of measurement frequently applied are described. Les auteurs s’occupent des questions théoriques concernant l’examen rhéologique des graisses. Us passent ensuite en revue les principes des methodes d’analyse les plus usitées et les instruments de mesure.
Mű típusa: | Cikk, tanulmány, mű |
---|---|
Egyéb cím: | Rheologische Prüfung von Speisefetten : Einleitung, theoretische Erwägungen, Untersuchungsmethoden |
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
Dátum: | 1963 |
Kötet: | 9 |
Szám: | 9-10 |
Oldalak: | pp. 265-269 |
Nyelv: | magyar , angol , német , francia , orosz |
Kiadó: | Műszaki Könyvkiadó |
Kiadás helye: | Budapest |
Befoglaló mű URL: | https://acta.bibl.u-szeged.hu/81641/ |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Megjegyzések: | Bibliogr.: 269. p. ; összefoglalás francia, angol és német nyelven |
Szakterület: | 02. Műszaki és technológiai tudományok 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék |
Feltöltés dátuma: | 2023. okt. 05. 14:19 |
Utolsó módosítás: | 2023. okt. 05. 14:19 |
URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/82070 |
Tétel nézet |