Étkezési zsírok reológiai vizsgálata I. : bevezetés, elméleti megfontolások, vizsgálati módszerek

Lásztity Radomir; Nedelkovits János: Étkezési zsírok reológiai vizsgálata I. : bevezetés, elméleti megfontolások, vizsgálati módszerek. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (9) 9-10. pp. 265-269. (1963)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1963_09-10_265-269.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1963_09-10_265-269.pdf

Letöltés (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Verfasser behandeln die mit der Theologischen Fettuntersuchung verbundenen theoretischen Fragen. Weiterhin werden die zumeist angewendeten grundliegenden Messprinzipien, wie auch die Messapparate besprochen. The theoretical problems correlated with the rheological investigation о edible fats are discussed by the authors. Further, the fundamental principles of measurement and the instruments of measurement frequently applied are described. Les auteurs s’occupent des questions théoriques concernant l’examen rhéologique des graisses. Us passent ensuite en revue les principes des methodes d’analyse les plus usitées et les instruments de mesure.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Egyéb cím: Rheologische Prüfung von Speisefetten : Einleitung, theoretische Erwägungen, Untersuchungsmethoden
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 1963
Kötet: 9
Szám: 9-10
Oldalak: pp. 265-269
Nyelv: magyar , angol , német , francia , orosz
Kiadó: Műszaki Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: https://acta.bibl.u-szeged.hu/81641/
Kulcsszavak: Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer
Megjegyzések: Bibliogr.: 269. p. ; összefoglalás francia, angol és német nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. okt. 05. 14:19
Utolsó módosítás: 2023. okt. 05. 14:19
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/82070
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet