Az élelmiszerfizikai vizsgálatok jelentősége az élelmiszerek minősítésében

Szabó S. András; László Péter: Az élelmiszerfizikai vizsgálatok jelentősége az élelmiszerek minősítésében. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (55) 3. pp. 166-169. (2009)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2009_03_166-169.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2009_03_166-169.pdf

Letöltés (57kB)

Absztrakt (kivonat)

A cikk rámutat az élelmiszerfizika néhány olyan területére, amelyek jól alkalmazhatók az élelmiszerminősítésben. Ezek a következők: roncsolásmentes, optikai, akusztikai és bioelektromos méréstechnikák, reometriai eljárások, magfizikai módszerek, termikus és elektrometriai méréstechnikák, mágneses vizsgálati módszerek, radiometriai és mikrobiológiai jellegé vizsgálatok. The article deals with some topics of food physics, which can be applied in qualification of food. These fields are the following: nondestructive, optical, acoustical and bioelectrical techniques, rheometrical methods, nuclear techniques, thermical and electrometrical methods, radiometrical and microbiological investigations.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Egyéb cím: Importance of food physics investigations in the qualification of food ; Bedeutung der lebensmittelphysikalishen Untersuchungen für die Bewertung von Lebensmitteln
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 2009
Kötet: 55
Szám: 3
ISSN: 0422-9576
Oldalak: pp. 166-169
Nyelv: magyar , angol
Kiadó: Q & M Kft.
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: https://acta.bibl.u-szeged.hu/79668/
Kulcsszavak: Élelmiszerfizika
Megjegyzések: Bibliogr.: 169. p. ; összefoglalás magyar és angol nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. júl. 20. 12:23
Utolsó módosítás: 2023. aug. 26. 08:46
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/79711
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet