Szabó S. András; László Péter: Az élelmiszerfizikai vizsgálatok jelentősége az élelmiszerek minősítésében. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (55) 3. pp. 166-169. (2009)
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2009_03_166-169.pdf Letöltés (57kB) |
Absztrakt (kivonat)
A cikk rámutat az élelmiszerfizika néhány olyan területére, amelyek jól alkalmazhatók az élelmiszerminősítésben. Ezek a következők: roncsolásmentes, optikai, akusztikai és bioelektromos méréstechnikák, reometriai eljárások, magfizikai módszerek, termikus és elektrometriai méréstechnikák, mágneses vizsgálati módszerek, radiometriai és mikrobiológiai jellegé vizsgálatok. The article deals with some topics of food physics, which can be applied in qualification of food. These fields are the following: nondestructive, optical, acoustical and bioelectrical techniques, rheometrical methods, nuclear techniques, thermical and electrometrical methods, radiometrical and microbiological investigations.
Mű típusa: | Cikk, tanulmány, mű |
---|---|
Egyéb cím: | Importance of food physics investigations in the qualification of food ; Bedeutung der lebensmittelphysikalishen Untersuchungen für die Bewertung von Lebensmitteln |
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
Dátum: | 2009 |
Kötet: | 55 |
Szám: | 3 |
ISSN: | 0422-9576 |
Oldalak: | pp. 166-169 |
Nyelv: | magyar , angol |
Kiadó: | Q & M Kft. |
Kiadás helye: | Budapest |
Befoglaló mű URL: | https://acta.bibl.u-szeged.hu/79668/ |
Kulcsszavak: | Élelmiszerfizika |
Megjegyzések: | Bibliogr.: 169. p. ; összefoglalás magyar és angol nyelven |
Szakterület: | 02. Műszaki és technológiai tudományok 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék |
Feltöltés dátuma: | 2023. júl. 20. 12:23 |
Utolsó módosítás: | 2023. aug. 26. 08:46 |
URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/79711 |
Tétel nézet |