Effect of ingredients and mixing energy on the rheological properties of wheat dough

Príhoda I.: Effect of ingredients and mixing energy on the rheological properties of wheat dough. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (21) 5-6. pp. 280-283. (1975)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1975_05-06_280-283.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1975_05-06_280-283.pdf

Letöltés (1MB)

Absztrakt (kivonat)

A búzalisztből készült tészták viszkózus tulajdonságai kerültek tanulmányozásra Köppler konzisztométer segítségével. Az eredmények alapján Szerző meghatározta az egyes adalékanyagok mennyisége, a dagasztási energia és a hőmérséklet, valamint a konzisztencia közötti korrelációt. Az összefüggések segítségével olyan empirikus formula állítható fel, amely alkalmas a tészták közelítő konzisztenciájának számítására a technológiai paraméterek ismeretében. On a étudié, á l’aide du consistométre Hoeppler, les propriétés visqueuses des pátcs produites á partir de farine de froment. A partir des résultats, l ’auteur a établi des corrélations entre la quantité de quelques matiéres d’addition, de l’énergie de petrissement et la température, ainsi que la consistence. Ces corrélations permettent d’établir une formule empirique qui se préte, en connaissance -des paramétres téchnologiques, de calculer la consistance approchée des pätes.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Egyéb cím: Adalékanyagok és a dagasztási energia hatása a búzalisztből készült tészták reológiai tulajdonságaira
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 1975
Kötet: 21
Szám: 5-6
Oldalak: pp. 280-283
Nyelv: magyar , angol , francia , orosz
Kiadó: Lapkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: https://acta.bibl.u-szeged.hu/80550/
Kulcsszavak: Élelmiszervizsgálat, Élelmiszeripari technológia
Megjegyzések: Ill. ; összefoglalás magyar és francia nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. aug. 24. 10:48
Utolsó módosítás: 2023. aug. 26. 11:01
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/80628
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet