Changes in the lipids of frozen chickens

El-Warraki A. G.; Abdel Aziz M. A.; Goma M. A.; El-Zifzaf S. Y.: Changes in the lipids of frozen chickens. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (21) 5-6. pp. 318-323. (1975)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1975_05-06_318-323.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1975_05-06_318-323.pdf

Letöltés (1MB)

Absztrakt (kivonat)

A szerzők fagyasztott, egyes mintáknál előzetesen hőkezelt egyiptomi -csirke zsír- és bőrszövetének összes zsírtartalmát, peroxid-számát, thiobarbitursav-számát és szabad zsírsavtartalmát vizsgálták. A fagyasztást — 20 °C-on végezték, a fagyasztott mintákat — 4 °C-on tárolták. Megállapították, hogy a peroxid-szám, thiobarbitursav-szám, a szabad zsírsav %-os értéke, valamint a lipidtartalom változása a zsír oxidációja és hidrolízise a tárolás során jelentősebben növekedett a hőkezeletlen mintákban, mint a hőkezeitekben. Les auteurs ont étudié, dans des échantillons de poulets d’Egypte, dont quelques-uns avaient subit un traitement thermique préalable, la teneur en graisse totale du tissus adipeux et de la peau, les valeurs de péroxyde et d’acide thiobarbiturique ainsi que la teneur en acides libres. La congélation s’est effectuée ä -2 0 ° C et l ’entreposage des échantillons congelés ä -4 ° С. On a établi que, lors de I’entreposage, les valeurs de péroxyde et d’acide thiobarbiturique, le pourcentage d’acides libres ainsi que les variations de la teneur en lipides, Toxydation et Thydrolyse de la graisse, ont augmenté de tagon plus prononcéc dans les échantillons non traités que dans ceux qui avaient subit un traitement thermique.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Egyéb cím: Változások a fagyasztott csirkék lipidtartalmában
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 1975
Kötet: 21
Szám: 5-6
Oldalak: pp. 318-323
Nyelv: magyar , angol , francia , orosz
Kiadó: Lapkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: https://acta.bibl.u-szeged.hu/80550/
Kulcsszavak: Élelmiszervizsgálat - módszer
Megjegyzések: Bibliogr.: 322. p. ; összefoglalás angol, német és francia nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. aug. 24. 12:28
Utolsó módosítás: 2023. aug. 26. 11:01
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/80635
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet