Pazoła Z.; Sułkowska J.: Die Qualitätskontrolle der Lebensmittelkonzentrate. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (27) 5-6. pp. 259-266. (1981)
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1981_05-06_259-266.pdf Letöltés (2MB) |
Absztrakt (kivonat)
Az úgynevezett készételek fogalmi meghatározása után tárgyalja e termékek legfontosabb csoportjait és alapvető tulajdonságaikat. Foglalkozik továbbá azokkal a tényezőkkel, amelyek ezeknek a termékeknek a minőségét befolyásolják, áttekintést nyújt vizsgálati eljárásaikról és az ipari minőségvizsgálat szervezetéről, különös tekintettel az üzemen belüli minőségvizsgálat eljárásaira. Végül felsorolja a készletek minőségi értékelésének kritériumait. After presenting the concept of convenience foods, ready-made meals, the main groups of these products are listed and their fundamental properties described. Also the factors affecting the quality of products are surveyed and the organisation of quality control of the industry described, on paying particular attention to the quality control carried out within the plants producing the foods of this type. Lastly, the criteria of the evaluation of the quality of the products are summed up.
Mű típusa: | Cikk, tanulmány, mű |
---|---|
Egyéb cím: | Készételek, élelmiszer-koncentrátumok minőségellenőrzése |
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
Dátum: | 1981 |
Kötet: | 27 |
Szám: | 5-6 |
ISSN: | 0422-9576 |
Oldalak: | pp. 259-266 |
Nyelv: | magyar , angol , német , orosz |
Kiadó: | Lapkiadó Vállalat |
Kiadás helye: | Budapest |
Befoglaló mű URL: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/80573/ |
Kulcsszavak: | Élelmiszeripar - minőségellenőrzés, Élelmiszerellenőrzés, Élelmiszeripar - minőségszabályozás, Minőségszabályozás - élelmiszeripari termékek |
Megjegyzések: | Bibliogr.: 265. p. ; összefoglalás magyar és angol nyelven |
Szakterület: | 02. Műszaki és technológiai tudományok 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék |
Feltöltés dátuma: | 2023. szep. 04. 10:36 |
Utolsó módosítás: | 2023. szep. 04. 10:36 |
URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/80916 |
Tétel nézet |