A tej pasztőrözöttségének vizsgálatához szükséges H-o-krezolftalein-foszfát szintézise V.

Wagner Attila; Fekete Béla; Némethné Papp Mária: A tej pasztőrözöttségének vizsgálatához szükséges H-o-krezolftalein-foszfát szintézise V. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (28) 4. pp. 173-175. (1982)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1982_04_173-175.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1982_04_173-175.pdf

Letöltés (886kB)

Absztrakt (kivonat)

Die Synthese des zur Untersuchung der schnellen Phosphataseprobe benötigten H-O-Cresolphthaleinphosphats wird beschrieben, welche Probe zur Kontrolle der Pasteurisierung der Milch angewendet wird. Ein Vorteil dieses Substrats ist die Empfindlichkeit der mit ihm durchgeführten Probe und die Stabilität des davon bereiteten Reagens (zwei Jahre). The synthesis of H-o-cresolphthalein phosphate required for the quick phosphatase test applied for checking the pasteurization of milk is described. This substrate offers the advantage that the test carried out with it is very sensitive and that the reagent prepared from it very stable (for two years).

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Egyéb cím: Synthese des zur Untersuchung der Pasteurisierung der Milch benötigten H-o-Cresolphtahleinphosphats V.
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 1982
Kötet: 28
Szám: 4
ISSN: 0422-9576
Oldalak: pp. 173-175
Nyelv: magyar , angol , német , orosz
Kiadó: Lapkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: http://acta.bibl.u-szeged.hu/80576/
Kulcsszavak: Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer
Megjegyzések: Bibliogr.: 174. p. ; összefoglalás angol és német nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. szep. 04. 15:23
Utolsó módosítás: 2023. szep. 04. 15:23
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/80948
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet