Pauli Péterné; Horváth György: A Valorigráf, lisztminősítő műszer megbízhatósági vizsgálatairól. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 6. pp. 312-322. (1968)
![]() |
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1968_06_312-322.pdf Letöltés (4MB) |
Absztrakt (kivonat)
Die Verfasser verglichen die mit dem neuen ungarischen Mehlprüfungsapparat, dem Valorigraphen erhaltenen Versuchsergebnisse mit den Versuchsangaben von drei verschiedenen Farinographen. Die Reproduzierfähigkeit des Valorigraphen wurde parallel zu derjenigen des Farinographen untersucht. Sie untersuchten, was für Folgerungen man auf Grund des vom Valorigraphen gezeichneten Diagramms auf das zu erwartende Verhalten des Mehles während der backindustriellen Verarbeitung ziehen könnte. Sie fanden, dass der Valorigraph als ein mit dem Farinographen gleich gut benützbarer Apparat für die Mehluntersuchung in Betracht komme. Les auteurs ont comparé les résultats obtenus avec le valorigraf, un appareil nouveau pour l’examination des farines, avec ceux obtenus avec trois autres sortes de farinographes. IIs ont étudié la reproductibilité des valeurs obtenues avec le valorigraf, parallélement avec celles obtenues avec les farinographes. IIs ont observe quelles sont les conséquences que Fon peut tirer quant á la comportation á attendre de la farine lors des manipulations de l’industrie boulangére.
Mű típusa: | Cikk, tanulmány, mű |
---|---|
Egyéb cím: | Über Zuverlässigkeitsprüfungen des Valorigraphen, Apparat für die Mehl Qualifizierung |
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
Dátum: | 1968 |
Szám: | 6 |
Oldalak: | pp. 312-322 |
Nyelv: | magyar , német , francia , orosz |
Kiadó: | Lapkiadó Vállalat |
Kiadás helye: | Budapest |
Befoglaló mű URL: | https://acta.bibl.u-szeged.hu/81048/ |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - módszer, Élelmiszerkémia - módszer, Valorigráf - kutatás, Liszt - minőség |
Megjegyzések: | Bibliogr.: 321. p. ; összefoglalás francia, angol és német nyelven |
Szakterület: | 02. Műszaki és technológiai tudományok 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék |
Feltöltés dátuma: | 2023. szep. 13. 11:27 |
Utolsó módosítás: | 2023. szep. 13. 11:27 |
URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81287 |
![]() |
Tétel nézet |