Bara-Herczegh Ottilia: Szabad aminosavtartalom alakulása kashkaval sajtban. In: Tudományos közlemények, (25). pp. 9-15. (2005)
Bánáti Diána: Lehet-e húzóágazat az élelmiszeripar? : Ha nem akkor miért igen? : az élelmiszer-tudományi kutatás. In: Tudományos közlemények, (25). pp. 1-8. (2005)
Cioată Vasile George; Kiss Imre; Miklos Imre Zsolt: The influence of the technological parameters about the mechanical characteristics of the pieces obtained through die-forging in semi-liquid state. In: Tudományos közlemények, (25). pp. 46-54. (2005)
Csanádi József: New safety element for dairy technology. In: Tudományos közlemények, (25). pp. 19-25. (2005)
Erdélyi Evelyn: A humán erőforrás fejlesztés fogalomköre, értelmezése. In: Tudományos közlemények, (25). pp. 16-22. (2005)
Gulyás László; Turcsányi Enikő: Method of individual selection interview. In: Tudományos közlemények, (25). pp. 82-87. (2005)
Gyeviki János; Csiszár Attila: Pneumatic positioning in practice. In: Tudományos közlemények, (25). pp. 36-41. (2005)
Gyeviki János; Csiszár Attila: Sliding mode control in pneumatic positioning. In: Tudományos közlemények, (25). pp. 62-68. (2005)
Hovorkáné Horváth Zsuzsanna: Change of colour of different particle size paprika grist during storage. In: Tudományos közlemények, (25). pp. 12-18. (2005)
Jankóné Forgács Judit; Eszes Ferenc: A mérnöki számítások alkalmazása a minőségbiztosításban és az élelmiszerbiztonságban. In: Tudományos közlemények, (25). pp. 23-28. (2005)
Keczer Gabriella: Managing change in hungarian higher education : risks and their handling. In: Tudományos közlemények, (25). pp. 69-74. (2005)
Keczer Gabriella: Változásokat kiváltó tényezők a magyar felsőoktatásban. In: Tudományos közlemények, (25). pp. 29-34. (2005)
Kis Mária: Image vizsgálatok szerepe a területi marketingben egy adott település példáján keresztül. In: Tudományos közlemények, (25). pp. 35-40. (2005)
Kovács Erzsébet: Definition, benefits, processing and examination of functional foods. In: Tudományos közlemények, (25). pp. 1-11. (2005)
Kovács Erzsébet: Emulgeátorok és élelmiszeripari alkalmazásuk. In: Tudományos közlemények, (25). pp. 41-53. (2005)
László Zsuzsanna; Török Márta: Ózonos kezelés hatása keményítőtartalmú szennyvizek jellemző pramétereire. In: Tudományos közlemények, (25). pp. 54-59. (2005)
Miklos Imre Zsolt: Protection sistems of the titlting mechanisms at the rolling trains. In: Tudományos közlemények, (25). pp. 26-35. (2005)
Mészáros György: Application of an ultrasound technique in the mechanical washing of plastic boxes and crates in the food industry. In: Tudományos közlemények, (25). pp. 55-61. (2005)
Mészáros György: Ultrahangtechnika alkalmazása az élelmiszeripari műanyagládák és -rekeszek gépi tisztításánál. In: Tudományos közlemények, (25). pp. 60-66. (2005)
Nagy Elemérné; Nagy Elemér: A képfeldolgozási módszerek alkalmazhatósága. In: Tudományos közlemények, (25). pp. 67-73. (2005)
P. Szabó Balázs; Véha Antal; Gyimes Ernő: Different methods for determining kernel hardness. In: Tudományos közlemények, (25). pp. 42-45. (2005)
Panyor Ágota: A tönkölybúza szerepe az egészséges táplálkozásban. In: Tudományos közlemények, (25). pp. 74-79. (2005)
Szabó Ferenc: Conflict of short-term and long-term interests related to projects concerning environmental protection. In: Tudományos közlemények, (25). pp. 75-81. (2005)
Szabó P. Balázs; Véha Antal; Gyimes Ernő: Lloyd 1000 R állományvizsgáló készülék búza szemkeménység mérésére való alkalmasságának vizsgálata. In: Tudományos közlemények, (25). pp. 80-85. (2005)
Tanács Lajos: Herbicid kezelések és évjárat hatása a kenyérbúzák terméshozamára. In: Tudományos közlemények, (25). pp. 97-101. (2005)
Tanács Lajos; Krisch Judit; Petróczi István Mihály: Növekvő adagú műtrágya és fungicid kezelések, valamint évjárat hatása a búzák terméshozamára. In: Tudományos közlemények, (25). pp. 86-96. (2005)
Tóth István Tibor: Megújuló energiaforrások, de kinek kell? In: Tudományos közlemények, (25). pp. 102-110. (2005)
Tóth Lajos: Hűtőegységek motorjainak vizsgálata rezgésdiagnosztikai módszerrel. In: Tudományos közlemények, (25). pp. 111-115. (2005)
Varga László: Élelmiszerszínezékek spektrofotometriás vizsgálatának módszere és problematikája. In: Tudományos közlemények, (25). pp. 116-122. (2005)