Kádas Lajos and Kiss Ferenc: Citrusfélék vizsgálata III. : szállítmányok létartalmának vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (34) 1. pp. 44-48. (1988)
Kádas Lajos and Frenyó Vilmos: Citrus-félék vizsgálata II. : az anyagcsere vizsgálata légzésméréssel. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (31) 1. pp. 11-19. (1985)
Kádas Lajos: Citrusfélék vizsgálata I. : sérült citrus gyümölcsök légzésintenzitása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (30) 3-4. pp. 97-100. (1984)
Kádas Lajos: A banán gyümölcs keménységének vizsgálata az érlelési folyamat során. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (29) 1. pp. 35-39. (1983)
Kádas Lajos: Tartósított zöldségfélék nitráttartalma. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (26) 4-5. pp. 173-176. (1980)
Kádas Lajos and Lindner Károly: Zöldségféléink kémiai, fizikai tulajdonságai II. : a paraj színváltozása tárolás során. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (26) 3. pp. 69-74. (1980)
Kádas Lajos and Lindner Károly: A banán gyümölcs cukortartalmának, víz állapotának és szabad aminósav tartalmának változása az érés során. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (25) 1-2. pp. 20-25. (1979)
Van Minh Pham and Kádas Lajos: Tej előkészítése poliakrilamid-gél elektroforézises vizsgálatokhoz. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (24) 3-4. pp. 73-77. (1978)
Van Minh Pham and Lindner Károly and Kádas Lajos: A hőkezelés hatása a tej fehérjéire. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (24) 3-4. pp. 78-84. (1978)
Kádas Lajos and Lindner Károly: Zöldségféléink kémiai, fizikai tulajdonságai I. : a paraj fehérje típusú anyagainak változása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 5-6. pp. 197-201. (1977)
Kádas Lajos: Hazai zöldségfélék nitráttartalma. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (22) 5-6. pp. 346-349. (1976)
Kádas Lajos and Bánki György: A banángyümölcs barnulási folyamatának leukométeres vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 5-6. pp. 289-295. (1971)