A kubai nyers grapefruitlevek minősítésének fejlesztése II. : a koncentrátum minőségének a biztosítása

Torricella R.; Örsi Ferenc; Pino J.: A kubai nyers grapefruitlevek minősítésének fejlesztése II. : a koncentrátum minőségének a biztosítása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (31) 4. pp. 229-233. (1985)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1985_04_229-233.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1985_04_229-233.pdf

Letöltés (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Kidolgoztunk egy olyan nyers grapefruitlé kiegyenlítési módszert, amelynek segítségével biztosíthattuk a grapefruitleveknek a minőségét, azaz a szárazanyag-/ savtartalom minimális értékét. Ennek a módszernek lényege, hogy a három minőségi osztályba sorolt nyers grapefruitleveket összekeverjük ellenkező minőségű sűrítménnyel és vízzel. A standardizált grapefruitleveknek a minimális szárazanyag-tartalma 9,0 Bx° és a minimális szárazanyag/sav 6,0 lesz. Á nyerslevekből, sűrítményből és vízből való standardizált grapefruitlevek előállítására nomogramokat állítottunk fel.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Egyéb cím: Improvement of the evalution of Cuban raw grape-fruit juice quality II. Assurance of concentrate quality ; Entwicklung der Bewertung der Qualität von kubanischen Grapefruitrohsäften II. Sicherung der Qualität des Konzentrates
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 1985
Kötet: 31
Szám: 4
ISSN: 0422-9576
Oldalak: pp. 229-233
Nyelv: magyar , angol , német , orosz
Kiadó: Pallas Lap- és Könyvkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: https://acta.bibl.u-szeged.hu/80121/
Kulcsszavak: Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer
Megjegyzések: Bibliogr.: 232. p. ; ill. ; összefoglalás magyar nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. aug. 22. 14:48
Utolsó módosítás: 2023. aug. 26. 10:54
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/80201
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet