Fagylaltvizsgálati módszerek VI. rész : fagylaltok száraz anyagtartalmának meghatározása infravörös besugárzással szűrőpapír és alumínium fólia felhasználásával

Kottász József; Horák Lujza: Fagylaltvizsgálati módszerek VI. rész : fagylaltok száraz anyagtartalmának meghatározása infravörös besugárzással szűrőpapír és alumínium fólia felhasználásával. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 4-5. pp. 116-119. (1958)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1958_04-05_116-119.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1958_04-05_116-119.pdf

Letöltés (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Zur Trockensubstanzgehaltsbestimmung von Speiseeis eignet sich die kombinierte Filterpapier-Alumimum folien-Methode sehr gut. Die zur Trocknungnötige Zeitdauer kann mit Hilfe von in fraroter Bestrahlung noch verkürzt werden.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Rovatcím: Eredeti dolgozatok - beszámolók
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 1958
Kötet: 4
Szám: 4-5
Oldalak: pp. 116-119
Nyelv: magyar , német
Kiadó: Műszaki Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: https://acta.bibl.u-szeged.hu/81611/
Kulcsszavak: Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer
Megjegyzések: Bibliogr.: 119. p. ; ill. ; összefoglalás német nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. szep. 27. 08:31
Utolsó módosítás: 2023. szep. 27. 08:31
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81784
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet