Bajusz Tamásné; Várkonyi Zoltán: Hőmérséklet hatása a tormagyökér peroxidáz aktivitására és fluoreszcenciájára. In: Tudományos közlemények, (4). pp. 33-37. (1974)
Csorba Attila: A 3H és 14C lágy béta sugárzó izotópok egymás melletti mérése csatorna hányad módszerrel. In: Tudományos közlemények, (4). pp. 129-135. (1974)
Czakó Mihály; Bucsi Imréné: Fehérjebontó csírák számának meghatározására szolgáló tápközegek összehasonlító vizsgálata. In: Tudományos közlemények, (4). pp. 27-31. (1974)
Dénes Istvánné: A lineáris programozás és a komputer néhány alkalmazása az élelmiszeriparban. In: Tudományos közlemények, (4). pp. 91-98. (1974)
Földházi Pálné; Miklya János: Búzalisztek minőségi jellemzőinek értékelése regresszió-analízissel. In: Tudományos közlemények, (4). pp. 83-90. (1974)
Gołebiewski Tadeusz; Torma József: Az „érzékszervi elemzés" mint az áruszakértők képzésének fontos része. In: Tudományos közlemények, (4). pp. 137-140. (1974)
Gábor Miklósné: Egyes antocián-komplex vegyületek befolyása az antioxidáns hatásra : spektrofotometriás és kromatográfiás mérések. In: Tudományos közlemények, (4). pp. 55-66. (1974)
Halász Norbertné: A fűszerpaprika festékanyag meghatározási módszereinek kritikai elemzése. In: Tudományos közlemények, (4). pp. 67-73. (1974)
Korell Ferenc: Húshasznú szarvasmarha-fajtákkal folyó keresztezési és hizlalási kísérletek eredményei Dániában. In: Tudományos közlemények, (4). pp. 21-26. (1974)
Polák Aranka: Fehérjetartalom meghatározása fotometriás módszerrel baromfihúsban. In: Tudományos közlemények, (4). pp. 39-46. (1974)
Rakonczai János: Korszerű tudományos szemlélet kialakítása a nyelvi órákon. In: Tudományos közlemények, (4). pp. 15-20. (1974)
Sárosi Herbert: Zöldségfélék szárítása infravörös sugárzással. In: Tudományos közlemények, (4). pp. 113-120. (1974)
Sárosi Herbert; Aczél Attila; Kormos Judit: Antioxidáns (BHT) kimutatása és meghatározása sertészsírban. In: Tudományos közlemények, (4). pp. 47-54. (1974)
Tatár Sándor: A számítástechnika alkalmazása az abrakkeverékek összeállításában. In: Tudományos közlemények, (4). pp. 99-105. (1974)
Török Attiláné: Fehérjék izoelektromos fokuszálásának [!fókuszálásának] elve és alkalmazása vékonyrétegű poliakrilamid gélben. In: Tudományos közlemények, (4). pp. 75-81. (1974)
Virág József; Rózsahegyi Istvánné: A gépesítés színvonala a minisztériumi élelmiszeriparban : 1964-1972. In: Tudományos közlemények, (4). pp. 7-13. (1974)
Zsigó István: Kukorica szemcsehőmérsékletének vizsgálata Colman szárítóban. In: Tudományos közlemények, (4). pp. 107-112. (1974)
Zsigó István; Bajusz Tamásné: A pritamin anyagi jellenzőiről. In: Tudományos közlemények, (4). pp. 121-127. (1974)