Szerző: " Varga László"

Vissza
Export [RSS feed] RSS 1.0 [RSS2 feed] RSS 2.0
csoportosítás: Mű típusa | csoportosítás nélkül
Találatok száma: 34.

Cikk, tanulmány, mű

Süle Judit; Varga László; Hatvan Zoltán; Kerényi Zoltán: Application of an in vitro test system for the selection of probiotic bacterial strains. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (68) 2. pp. 3916-3927. (2022)

Süle Judit; Varga László; Hatvan Zoltán; Kerényi Zoltán: In vitro tesztrendszer alkalmazása probiotikus baktériumtörzsek szelektálására. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (68) 2. pp. 3904-3915. (2022)

Korcz Evelin; Varga László; Kerényi Zoltán: Characterization of serratia species and qualitative detection of serratia marcescens in raw and pasteurized milk by an analytical method based on polymerase chain reaction. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (67) 2. pp. 3453-3464. (2021)

Korcz Evelin; Varga László; Kerényi Zoltán: Serratia fajok jellemzése, valamint Serratia marcescens kvalitatív kimutatása nyers és pasztőrözött tejből polimeráz láncreakción alapuló vizsgálati módszerrel. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (67) 2. pp. 3441-3452. (2021)

Varga László: Az erősödő India mint tárgyalópartner, tanulságok a Mahábháratából. In: Aetas, (34) 1. pp. 174-176. (2019)

Kátay Gábor; Varga László: Csökkentett zsírtartalmú, laktóz-mentes, élőflórás vajkészítmény kifejlesztése - 1. rész: a gyártás-technológia kidolgozása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (65) 2. pp. 2470-2479. (2019)

Kátay Gábor; Varga László: Csökkentett zsírtartalmú, laktózmentes, élőflórás vajkészítmény kifejlesztése - 2. rész: műszeres állományvizsgálat és érzékszervi minősítés. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (65) 3. pp. 2572-2581. (2019)

Kátay Gábor; Varga László: Development of a low-fat lactose-free dairy spread containing viable lactic acid bacteria - part 2: texture analysis and sensory evaluation. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (65) 3. pp. 2582-2588. (2019)

Kátay Gábor; Varga László: Development of a reduced fat and lactose-free dairy spread containing viable lactic acid bacteria - part 1: technology of manufacture. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (65) 2. pp. 2480-2485. (2019)

Varga László: The historical role of milk and dairying in shaping European societies. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (63) 2. pp. 1544-1547. (2017)

Varga László: A tej és a tejgazdálkodás történelmi szerepe az európai társadalmak formálásában. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (63) 2. pp. 1536-1542. (2017)

Jancsó András; Császár Gábor; Varga László: Selling and pricing practices in the direct sales of producer's raw cow's milk. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (62) 3. pp. 1210-1223. (2016)

Jancsó András; Császár Gábor; Varga László: Árusítási és árképzési gyakorlatok a termelői nyers tehéntej közvetlen értékesítésében. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (62) 3. pp. 1190-1208. (2016)

Győrvári János; Szigeti Jenő; Varga László: Új élelmiszer-jelölési eljárások alkalmazásba vétele ütemének elemzése Magyarországon az élelmiszer-vállalkozások körében = Practical application of new food labelling regulations by Hungarian food businesses. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (61) 1. pp. 528-541. (2015)

Varga László: Newer investigations on the application of physical metods in the foodstuffs' qualification. In: Review of faculty of engineering : analecta technica Szegedinensia 1-2. pp. 126-130. (2012)

Varga László; Balázs Péter; Nagy Antal: Projection selection dependency in binary tomography. In: Acta cybernetica, (20) 1. pp. 167-187. (2011)

Varga László; Csató Sándor: Method and problem of optical investigation of food colors. In: Review of faculty of engineering : analecta technica Szegedinensia. pp. 106-111. (2007)

Varga László: Élelmiszerszínezékek spektrofotometriás vizsgálatának módszere és problematikája. In: Tudományos közlemények, (25). pp. 116-122. (2005)

Varga László: Optikai módszerek alkalmazása az élelmiszerminősítésben. In: Tudományos közlemények, (24). pp. 118-121. (2003)

Varga László: Újabb vizsgálatok az abszorpció spektrumanalízis élelmiszeripari alkalmazhatóságáról. In: Tudományos közlemények, (20). pp. 40-45. (1999)

Varga László; Pécsváradi Attila; Heves Csilla: Abszorpciós spektrumok analízisének élelmiszeripari alkalmazhatósága. In: Tudományos közlemények, (19). pp. 121-126. (1996)

Varga László: Élelmiszerszinezékek kimutatása spektrofotometriásan. In: Tudományos közlemények, (17). pp. 142-147. (1994)

Varga László; Halászné Fekete Mária; Sirokmán Klára: A gamma sugarak hatása a fűszerpaprika őrlemény fizikai és mikrobiológiai tulajdonságaira. In: Tudományos közlemények, (16). pp. 112-124. (1990)

Daróczy Zoltán; Varga László: A new approach to defining software complexity measures. In: Acta cybernetica, (8) 3. pp. 287-291. (1988)

Varga László: A fűszerpaprikabőr abszorpciós spektruma és az érettségi fok kapcsolata. In: Tudományos közlemények, (14). pp. 29-35. (1987)

Varga László: Számítógépes spektrumanalízis a fűszerpaprika őrlemény szinezéktartalmának meghatározására. In: Tudományos közlemények, (11). pp. 97-105. (1983)

Baláspiri Lajos; Penke Botond; Pallai P.; Sirokmán Ferenc; Varga László; Varró Vince: Synthesis of the 1-14C-glycine-labelled c-terminal pentapeptide of gastrin. In: Acta physica et chemica, (23) 2-3. pp. 355-359. (1977)

Varga László; Borbély Péter: Változó keresztmetszetű olvadószálak hosszirányú hőmérsékleteloszlásánakvizsgálata. In: Tudományos közlemények, (6). pp. 85-88. (1976)

Konferencia vagy workshop anyag

Fehér Péter; Ninausz Nóra; Pásztor Adrienn; Szabó László; Szemethy László; Heltai Miklós; Stéger Viktor; Varga László: Analysis of MC1R pigmentation gene in the Hungarian population of golden jackal (Canis aureus).

Varga László; Balázs Péter; Nagy Antal: A novel optimization-based reconstruction algorithm for multivalued discrete tomography.

Varga László; Balázs Péter; Nagy Antal: Object rotation effects on binary tomographic reconstruction.

Frohner Ákos; Porkoláb Zoltán; Varga László: Code generation from UML models : [abstract].

Czobor Pál; Vitrai József; Simon Gábor; Ivanyos Gábor; Varga László; Marosfi Sándor: Főkomponensanalízis modellek összehasonlítása kiváltott potenciál adatokon.

Vitrai József; Czobor Pál; Simon Gábor; Varga László; Marosfi Sándor: A főkomponens analízis helyett : kanonikus komponens elemzés alkalmazása adatredukcióra a kiváltott potenciálok osztályozásában.

A lista elkészítésének dátuma 2024. március 29. 16:13:06 CET.