Tudományos közlemények

Group by: No Grouping | Volume | Number
Number of items: 32.

Cséfalvay Ignác: Tapasztalataink a fizikai foglalkozású szülők gyermekeinek tartott előkészítő tanfolyamokról. In: Tudományos közlemények, (3). pp. 21-23. (1973)

Cséfalvay Ignácné and Bucsi Imréné: Lisztminták penész-szennyezettségének vizsgálata. In: Tudományos közlemények, (3). pp. 79-84. (1973)

Cséfalvay Ignácné and Szalontai Katalin: Adatok keveréktakarmányok mikrobiológiai állapotára vonatkozóan. In: Tudományos közlemények, (3). pp. 85-91. (1973)

Cséfalvay Ignácné and Varga Zsigmond: Porított termékek előállítása és mikrobiológiai vizsgálata. In: Tudományos közlemények, (2). pp. 35-37. (1973)

Gyöngyösi József and Kiss Pál: Az autoklávok korszerűsítésének egyes kérdései. In: Tudományos közlemények, (2). pp. 93-100. (1973)

Gábor Miklósné: Antocianidin vegyületek antioxidáns hatása az L-aszkorbinsav oxidációjára : vizsgálatok hazai gyümölcsökből kinyert antociánokkal. In: Tudományos közlemények, (2). pp. 49-57. (1973)

Gábor Miklósné: Újabb adatok egyes flavonoid vegyületek antioxidáns hatásáról II. In: Tudományos közlemények, (3). pp. 53-62. (1973)

Horváth Károly and Cséfalvay Ignácné: Az antibacill fertőtlenítőszer mikrobiológiai értékelése. In: Tudományos közlemények, (2). pp. 29-33. (1973)

Huszka Tibor and Patkós Erzsébet: Adatok a fűszerpaprika tárolás alatti kémiai változásaihoz. In: Tudományos közlemények, (3). pp. 63-70. (1973)

Kovács Erzsébet: Klorid-tartalom meghatározása konduktometriás titrálással tejben és egyes tejtermékekben. In: Tudományos közlemények, (2). pp. 67-74. (1973)

Kovács Miklós and Sárosi Herbert: A felsőoktatási intézményekben folyó filozófiai oktatás intézménytípushoz való applikációjának kérdéséhez. In: Tudományos közlemények, (3). pp. 7-14. (1973)

Mikó József and Sófalvy Ferenc and Tóbiás Péter: Adatok magyartarka növendék hízóbikákkal etetett eltérő rosttartalmú száraz takarmánykeverékek kihasználásának alakulásáról. In: Tudományos közlemények, (3). pp. 93-98. (1973)

Polák Aranka: Fehérjetartalom meghatározása Nessler reagenssel kifejlesztett szín fotometriás kiértékelésével húsipari termékben. In: Tudományos közlemények, (2). pp. 59-66. (1973)

Polák Aranka: Hőkezelés hatására bekövetkező fehérjeváltozások alakulása, valamint a rehidratáció vizsgálata húskészítményekben. In: Tudományos közlemények, (3). pp. 71-77. (1973)

Rakonczai János: Nyelvi laboratórium és műszaki nyelvoktatás. In: Tudományos közlemények, (3). pp. 35-43. (1973)

Rakonczai János: A tantermen kívüli munka megszervezése a műszaki nyelvoktatásban. In: Tudományos közlemények, (2). pp. 19-23. (1973)

Sztankó : Néhány gondolat a MÉM felsőoktatási intézeteiben folyó honvédelmi ismereti oktatáshoz. In: Tudományos közlemények, (3). pp. 15-19. (1973)

Sztankó István and Pánczél Ottó: Milyen segítséget ad a középiskolákban tanított "Világnézetünk alapjai" tantárgy a főiskolai marxizmus-leninizmus oktatáshoz, alapvető kategóriái és törvényszerűségei megértéséhez? In: Tudományos közlemények, (2). pp. 7-12. (1973)

Szániel Imréné: A mezőgazdasági termelőszövetkezetek élelmiszerfeldolgozó tevékenységének alakulása Csongrád megyében : I. rész. In: Tudományos közlemények, (2). pp. 105-110. (1973)

Sárosi Herbert and Halász Norbertné: A szakdolgozatok értékelésének és a hallgatói jellemzéseknek objektívebbé tételéről. In: Tudományos közlemények, (3). pp. 25-29. (1973)

Torma József: Szaknyelvi oktatás a lipcsei Herder Intézetben. In: Tudományos közlemények, (2). pp. 25-28. (1973)

Tóbiás Péter: Eltérő intenzitású borjúkori takarmányozás hatásának vizsgálata a magyartarka növendék hízóbikák súlygyarapodására. In: Tudományos közlemények, (3). pp. 99-104. (1973)

Vecsernyés Károly and Gyöngyösi József: Kombinált kisüzemi állatfeldolgozó létesítésének műszaki és technológiai problémái. In: Tudományos közlemények, (2). pp. 75-81. (1973)

Vecsernyés Károly and Paczolay Márta: A szakdolgozatok elemző vizsgálata : 1965-1971. In: Tudományos közlemények, (2). pp. 13-18. (1973)

Virág József: A foglalkoztatott felsőfokú képesítésű élelmiszeripari szakemberek. In: Tudományos közlemények, (3). pp. 31-34. (1973)

Virág József: A termelési tényezők (ráfordítások) összegezése a gazdasági hatékonyság mérésénél. In: Tudományos közlemények, (2). pp. 101-104. (1973)

Vámos Károlyné: Mérések természetes anyagok L-aszkorbinsav tartalmának mennyiségi meghatározására kálium-ferricianid oldattal, fotometriás kiértékeléssel. In: Tudományos közlemények, (2). pp. 39-48. (1973)

Várhegyi Lőrinc: Gyakorlati irányelvek a rácstányéros kolonnák üzemeltetéséhez. In: Tudományos közlemények, (3). pp. 121-124. (1973)

Zana János: Audio-vizuális laboratórium. In: Tudományos közlemények, (3). pp. 45-51. (1973)

Zsigó István and Hotya Líviuszné: Nedvességmérés az öntödékben alkalmazott műszerrel az élelmiszeriparban. In: Tudományos közlemények, (3). pp. 113-120. (1973)

Zsigó István and Maróti János: Hő- és anyagátadás analógiájának vizsgálata gabonafélék szárításánál. In: Tudományos közlemények, (2). pp. 83-91. (1973)

Zsigó István and Maróti János: Pörkölés szemcsehőmérsékletének vizsgálata. In: Tudományos közlemények, (3). pp. 105-111. (1973)

This list was generated on 2024. június 19. 15:45:18 CEST.