Cséfalvay Ignác: Tapasztalataink a fizikai foglalkozású szülők gyermekeinek tartott előkészítő tanfolyamokról. In: Tudományos közlemények, (3). pp. 21-23. (1973)
Cséfalvay Ignácné; Bucsi Imréné: Lisztminták penész-szennyezettségének vizsgálata. In: Tudományos közlemények, (3). pp. 79-84. (1973)
Cséfalvay Ignácné; Szalontai Katalin: Adatok keveréktakarmányok mikrobiológiai állapotára vonatkozóan. In: Tudományos közlemények, (3). pp. 85-91. (1973)
Cséfalvay Ignácné; Varga Zsigmond: Porított termékek előállítása és mikrobiológiai vizsgálata. In: Tudományos közlemények, (2). pp. 35-37. (1973)
Gyöngyösi József; Kiss Pál: Az autoklávok korszerűsítésének egyes kérdései. In: Tudományos közlemények, (2). pp. 93-100. (1973)
Gábor Miklósné: Antocianidin vegyületek antioxidáns hatása az L-aszkorbinsav oxidációjára : vizsgálatok hazai gyümölcsökből kinyert antociánokkal. In: Tudományos közlemények, (2). pp. 49-57. (1973)
Gábor Miklósné: Újabb adatok egyes flavonoid vegyületek antioxidáns hatásáról II. In: Tudományos közlemények, (3). pp. 53-62. (1973)
Horváth Károly; Cséfalvay Ignácné: Az antibacill fertőtlenítőszer mikrobiológiai értékelése. In: Tudományos közlemények, (2). pp. 29-33. (1973)
Huszka Tibor; Patkós Erzsébet: Adatok a fűszerpaprika tárolás alatti kémiai változásaihoz. In: Tudományos közlemények, (3). pp. 63-70. (1973)
Kovács Erzsébet: Klorid-tartalom meghatározása konduktometriás titrálással tejben és egyes tejtermékekben. In: Tudományos közlemények, (2). pp. 67-74. (1973)
Kovács Miklós; Sárosi Herbert: A felsőoktatási intézményekben folyó filozófiai oktatás intézménytípushoz való applikációjának kérdéséhez. In: Tudományos közlemények, (3). pp. 7-14. (1973)
Mikó József; Sófalvy Ferenc; Tóbiás Péter: Adatok magyartarka növendék hízóbikákkal etetett eltérő rosttartalmú száraz takarmánykeverékek kihasználásának alakulásáról. In: Tudományos közlemények, (3). pp. 93-98. (1973)
Polák Aranka: Fehérjetartalom meghatározása Nessler reagenssel kifejlesztett szín fotometriás kiértékelésével húsipari termékben. In: Tudományos közlemények, (2). pp. 59-66. (1973)
Polák Aranka: Hőkezelés hatására bekövetkező fehérjeváltozások alakulása, valamint a rehidratáció vizsgálata húskészítményekben. In: Tudományos közlemények, (3). pp. 71-77. (1973)
Rakonczai János: Nyelvi laboratórium és műszaki nyelvoktatás. In: Tudományos közlemények, (3). pp. 35-43. (1973)
Rakonczai János: A tantermen kívüli munka megszervezése a műszaki nyelvoktatásban. In: Tudományos közlemények, (2). pp. 19-23. (1973)
Sztankó : Néhány gondolat a MÉM felsőoktatási intézeteiben folyó honvédelmi ismereti oktatáshoz. In: Tudományos közlemények, (3). pp. 15-19. (1973)
Sztankó István; Pánczél Ottó: Milyen segítséget ad a középiskolákban tanított "Világnézetünk alapjai" tantárgy a főiskolai marxizmus-leninizmus oktatáshoz, alapvető kategóriái és törvényszerűségei megértéséhez? In: Tudományos közlemények, (2). pp. 7-12. (1973)
Szániel Imréné: A mezőgazdasági termelőszövetkezetek élelmiszerfeldolgozó tevékenységének alakulása Csongrád megyében : I. rész. In: Tudományos közlemények, (2). pp. 105-110. (1973)
Sárosi Herbert; Halász Norbertné: A szakdolgozatok értékelésének és a hallgatói jellemzéseknek objektívebbé tételéről. In: Tudományos közlemények, (3). pp. 25-29. (1973)
Torma József: Szaknyelvi oktatás a lipcsei Herder Intézetben. In: Tudományos közlemények, (2). pp. 25-28. (1973)
Tóbiás Péter: Eltérő intenzitású borjúkori takarmányozás hatásának vizsgálata a magyartarka növendék hízóbikák súlygyarapodására. In: Tudományos közlemények, (3). pp. 99-104. (1973)
Vecsernyés Károly; Gyöngyösi József: Kombinált kisüzemi állatfeldolgozó létesítésének műszaki és technológiai problémái. In: Tudományos közlemények, (2). pp. 75-81. (1973)
Vecsernyés Károly; Paczolay Márta: A szakdolgozatok elemző vizsgálata : 1965-1971. In: Tudományos közlemények, (2). pp. 13-18. (1973)
Virág József: A foglalkoztatott felsőfokú képesítésű élelmiszeripari szakemberek. In: Tudományos közlemények, (3). pp. 31-34. (1973)
Virág József: A termelési tényezők (ráfordítások) összegezése a gazdasági hatékonyság mérésénél. In: Tudományos közlemények, (2). pp. 101-104. (1973)
Vámos Károlyné: Mérések természetes anyagok L-aszkorbinsav tartalmának mennyiségi meghatározására kálium-ferricianid oldattal, fotometriás kiértékeléssel. In: Tudományos közlemények, (2). pp. 39-48. (1973)
Várhegyi Lőrinc: Gyakorlati irányelvek a rácstányéros kolonnák üzemeltetéséhez. In: Tudományos közlemények, (3). pp. 121-124. (1973)
Zana János: Audio-vizuális laboratórium. In: Tudományos közlemények, (3). pp. 45-51. (1973)
Zsigó István; Hotya Líviuszné: Nedvességmérés az öntödékben alkalmazott műszerrel az élelmiszeriparban. In: Tudományos közlemények, (3). pp. 113-120. (1973)
Zsigó István; Maróti János: Hő- és anyagátadás analógiájának vizsgálata gabonafélék szárításánál. In: Tudományos közlemények, (2). pp. 83-91. (1973)
Zsigó István; Maróti János: Pörkölés szemcsehőmérsékletének vizsgálata. In: Tudományos közlemények, (3). pp. 105-111. (1973)