Vajda Ödön; Ravasz László: A hatósági élelmiszerellenőrzés fejlesztése. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (24) 3-4. pp. 65-72. (1978)
Ravasz László; Móritz Pálné: Az élelmiszerek érzékszervi tulajdonságainak minősítési problémái. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 4. pp. 163-170. (1977)
Ravasz László: Információáramlás az élelmiszerellenőrző és vegyvizsgáló intézeti hálózatban. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (22) 3. pp. 126-130. (1976)
Ravasz László; Csanád Imréné: Adatok az MSZ 9448-67 szaloncukor-szabvány korszerűsítéséhez. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1-2. pp. 63-67. (1974)
Ravasz László: Minőségvédelmi oktatás az élelmiszer- és vegyiáru nagykereskedelmi vállalatoknál. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 5-6. pp. 329-332. (1972)
Szilasné Kelemen Magda; Örsi Ferenc; Ravasz László: Nyers babkávé nedvességtartalmának meghatározására alkalmazott fontosabb vizsgálati eljárások összefoglaló értékelése. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 4. pp. 169-182. (1971)
Ravasz László: Figyelő. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 3. pp. 185-192. (1969)
Ravasz László: A kitüntető árumegjelölések új formája. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 4. pp. 199-202. (1968)
Ravasz László: Import élelmiszerek ellenőrzése. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 5-6. pp. 337-344. (1967)
Ravasz László: Vanillin és burbonál meghatározása cukorkákban spektrofotometriás módszerrel. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1. pp. 32-38. (1967)
Ravasz László: Élelmiszerek minőségének ellenőrzése Jugoszláviában. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 3. pp. 177-179. (1967)
Ravasz László; M. Gyenge Anna: A mintavétel célszerű megválasztása élelmiszerek kereskedelmi minőségi átvételénél. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 4. pp. 230-238. (1967)
Ravasz László: A minőségjel alkalmazása Lengyelországban és hatása a minőség megjavításában. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 3. pp. 160-161. (1966)
Ravasz László: A Kereskedelmi Minőségellenőrző Intézet munkatársainak az élelmiszervizsgálatok terén kifejtett munkássága. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1-2. pp. 76-78. (1965)
Spanyár Pál; Nedelkovits János; Ravasz László; Törley Dezső: Össszehasonlító vizsgálatok különböző cukormeghatározások értékelésére II. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 5-6. pp. 170-177. (1965)
Ravasz László: A kakaóhéj és kakaócsira hasznosításának kérdése. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (9) 5-6. pp. 150-154. (1963)
Spanyár Pál; Nedelkovits János; Ravasz László; Törley Dezső: Összehasonlító vizsgálatok különböző cukormeghatározási eljárások értékelésére I. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (9) 5-6. pp. 129-138. (1963)
Ravasz László; Székely Péter: Fondancukorkák állagának vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (8) 1-2. pp. 28-31. (1962)
Ravasz László: Beszámoló édesipari szakemberek csehszlovákiai tanulmányútjáról. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (5) 9-10. pp. 259-261. (1959)
Ravasz László: Cukrok analitikája. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (5) 4-5. pp. 81-90. (1959)
Ravasz László: Vanillin és bourbonal megkülönböztetése papiros kromatográfiás módszerrel. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 7-8. pp. 181-185. (1958)
Ravasz László: Kávéitalok minőségének alakulása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 3. pp. 158-164. (1956)