Élelmiszervizsgálati közlemények című kiadvány cikkei

Vissza
Export [RSS feed] RSS 1.0 [RSS2 feed] RSS 2.0
Találatok száma: 27.

2008

Angol Királyi Vegyész Társaság Analitikai Módszerek Bizottságának 15. hírlevele (2003): Reális-e a bizonytalansági becslésem? = Technical brief of the analytical methods committee no 15 of the Royal society of chemistry: Is my uncertainty estimate realistic? In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (54) 3. pp. 180-185. (2008)

Angol Királyi Vegyész Társaság Analitikai Módszerek Bizottságának 17. hírlevele: A csodálatos Horwitz függvény = Technical brief of the analytical methods committee no 17 of the Royal society of chemistry: The amazing Horwitz function. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (54) 4. pp. 218-223. (2008)

Codex irányelvek és módszerek a biotechnológiai eredetű élelmiszerek elemzésének validálására és minőségellenőrzésére = Codex guidelines for validation and quality control for analysis of food originated from biotechnology. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (54) 2. pp. 110-122. (2008)

Hírek a külföldi élelmiszer-minőségszabályozás eseményeiről. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (54) 1. pp. 64-65. (2008)

Hírek a külföldi élelmiszer-minőségszabályozás eseményeiről. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (54) 2. pp. 123-128. (2008)

Hírek a külföldi élelmiszer-minőségszabályozás eseményeiről. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (54) 3. pp. 186-202. (2008)

Hírek a külföldi élelmiszer-minőségszabályozás eseményeiről. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (54) 4. pp. 224-267. (2008)

A hatósági élelmiszer-minőségellenőrzés 2007. évi tevékenysége és főbb megállapításai = Activities and results of the Hungarian food quality control authority in 2008. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (54) 4. pp. 209-217. (2008)

Élelmiszerek tápanyagainak jelölése: az USA előírások és a Codex irányelvek összehasonlítása = Nutrition labelling of foods: comparisons between US regulations and codex guidelines. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (54) 2. pp. 93-109. (2008)

Biró György: Eljárások és módszerek a magyarországi lakosság tápanyagbevitelének meghatározására a táplálékkal bevitt xenobiotikum terhelés becsléséhez = Ways and methods for the assessment of nutrient intake of the Hungarian population and for the estimation of xenobiotics load ingested via food. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (54) 1. pp. 5-22. (2008)

Biró György: A táplálkozás jelentősége a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében és kialakulásában - irodalmi áttekintés = Significance of nutrition for prevention of heart and cardiovascular disease - literature review. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (54) 2. pp. 73-92. (2008)

Bognár Antal; Molnár Pál: Melegételek minősége különböző elkészítési eljárások alkalmazásával = Quality of hot meals using different preparation methods. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (54) 1. pp. 46-59. (2008)

Bognár Antal; Piekarski J.: Vezérfonal az ételek tápanyag-összetételének kiszámításához = Guidelines for calculation of nutrition composition of meals. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (54) 1. pp. 23-45. (2008)

Farkas József; Mohácsiné Farkas Csilla: Analitikai technikák az élelmiszerek mikrobás szennyezettségének gyors vizsgálatára. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (54). pp. 101-113. (2008)

Fehér Ágnes: A mikrobiológiai élelmiszerbiztonság tükröződése a hazai élelmiszer eredetű megbetegedések alakulásában. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (54). pp. 43-59. (2008)

Kovács Zoltán; Kántor Dávid Balázs; Fekete András: Gyümölcslevek minőségi jellemzése elektronikus nyelvvel = Qualitative analysis of fruit juice by electronic tongue. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (54) 3. pp. 151-162. (2008)

Krisztalovics Katalin; Szentgáliné Csórián Erzsébet; Mezey Imréné: Élelmiszer-fogyasztás révén is terjedni képes fertőző betegségek előfordulása és hazai adatgyűjtési rendszere. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (54). pp. 60-77. (2008)

Kókai Zoltán: Az érzékszervi minőség fogyasztói megítélésének mérése standard mutatószámmal = Evaluation of sensory quality through a standard consumer preference index. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (54) 3. pp. 141-150. (2008)

Nógrády Noémi; Imre Ariel; Kostyák Ágnes; Pászti Judit; Nagy Béla: Humán és brojler csirke eredetű Salmonella Infantis törzsek antibiotikumrezisztenciája és klonalitása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (54). pp. 90-100. (2008)

Sali Judit: A Magyar Élelmiszerbiztonsági Hivatal hírei. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (54). pp. 127-130. (2008)

Sipos László; Kókai Zoltán; Hunek Klára; Papp Eszter: Ásványvizek érzékszervi minőségének vizsgálata ProfiSens szoftver alkalmazásával = Computer supported sensory evaluation of mineral waters by the application of the ProfiSens software. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (54) 3. pp. 163-172. (2008)

Sréterné Lancz Zsuzsa; Frankovicsné Adrián Erzsébet; Fekete Attila; Kissné Fias Krisztina: Állati eredetű élelmiszerek mikrobiológiai biztonsága Magyarországon. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (54). pp. 78-89. (2008)

Szabó S. András: Ízfelismerő képesség vizsgálata sós (nátrium-klorid) ízre citromsav jelenlétében = Investigation of the ability of taste-recognition for salty taste (sodium-chloride) in presence of citric acid. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (54) 3. pp. 173-179. (2008)

Szeitzné Szabó Mária: Előszó : Mikrobiológiai élelmiszerbiztonság napjainkban. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (54). pp. 5-6. (2008)

Szeitzné Szabó Mária: Élelmiszer eredetű lisztéria fertőzések megelőzése az élelmiszerláncban. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (54). pp. 114-126. (2008)

Szeitzné Szabó Mária; Krisztalovics Katalin; Sréterné Lancz Zsuzsa; Fehér Ágnes; Cseh Júlia: Magyarország mikrobiológiai élelmiszerbiztonsági helyzete. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (54). pp. 7-42. (2008)

Ősz Csabáné; Kelemen Gábor: 3 év - 13 díjazott vállalkozás: a Magyar Agrárgazdasági Minőség Díj jelene és jövője. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (54) 1. pp. 60-63. (2008)

A lista elkészítésének dátuma 2024. május 19. 19:28:28 CEST.