Vissza |
Könyv- és lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 1. pp. 41-43. (1955)
Könyv- és lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 2. (1955)
Könyv- és lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 3-4. pp. 167-172. (1955)
Angyal György; Fánczi István: Csipkebogyó C-vitamintartalmának vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 2. pp. 67-71. (1955)
Bachler István: Eljárás száraztészták-, gabonaőrlemények, péksütemények zsír- és lecitinfoszforsav-tartalmának meghatározására. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 2. pp. 61-66. (1955)
Cieleszky Vilmos: Élelmiszereink fontosabb ásványi anyagai, meghatározásuk és biológiai jelentőségük. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 3-4. pp. 131-150. (1955)
Cieleszky Vilmos; Sz. Pintér Margit: Borkősav-készítmények, valamint ezek felhasználásával készült italok ólom és egyéb nehézfém szennyezésének gyors polarográfiás meghatározása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 2. pp. 56-60. (1955)
Gál Ilona Emma: A papírkromatográfia és jelentősége az élelmiszervizsgálatoknál. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 2. pp. 86-89. (1955)
Hazslinszky Bertalan: A méz poilenanalitikai vizsgálatának és a pollenspektrumok kiértékelésének kérdéséhez. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 1. pp. 3-18. (1955)
Jaschik Sándor: Az élelmiszeranalitika új útjai. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 3-4. pp. 91-99. (1955)
Jaschik Sándor: Az élelmiszerszinezékek kérdésének mai állása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 2. pp. 72-75. (1955)
Kajdacsi Ferenc: Új laboratóriumi eszközök és tökéletesítések Budapest Főváros Vegyészeti és Élelmiszervizsgáló Intézetében. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 1. pp. 35-40. (1955)
Kottász József: Nedvesség-(szárazanyag) tartalom meghatározás infravörös sugárzókkal. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 2. pp. 81-85. (1955)
Kottász József: Szénsavtartalmú italok szénsavmentesítése centrifugálással. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 1. pp. 24-26. (1955)
Kottász József: Új fagylaltvizsgálati módszerek és készülékek : IV. rész. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 3-4. pp. 104-113. (1955)
Lindner Elek: Számlálóléc, mint a tejvizsgálatok segédeszköze. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 2. pp. 49-55. (1955)
Lindner Elek: Üzemellenőrzési tapasztalatok. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 2. pp. 76-80. (1955)
Lindner Károly: Előzetes színkompenzáció alkalmazása színes oldatok színátcsapásos titrálásánál. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 3-4. pp. 100-103. (1955)
Lindner Károly: Élelmiszereink vitaminmeghatározásának mai helyzete. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 1. pp. 27-34. (1955)
Marikovszky Zoltán: Lea-szám - peroxid-szám: Száhlender-szám. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 1. pp. 19-23. (1955)
Marikovszky Zoltán: Új laboratóriumi eszközök és tökéletesítések Budapest Főváros Vegyészeti és Élelmiszervizsgáló Intézetében : II. rész. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 3-4. pp. 156-162. (1955)
Polónyi Pál; Szántha János: Az aerob bacillus-spórák csírázóképességének vizsgálata élelmezésegészségügyi szempontból. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 3-4. pp. 114-121. (1955)
Rajky Antal: A minőségellenőrzés fejlődése és a megyei és városi minőségvizsgáló intézetek szerepe az élelmiszeriparban. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 3-4. pp. 151-155. (1955)
Rajky Antalné; Zukál Endre: Keményítő vízfelvételének meghatározására szolgáló módszerek vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 3-4. pp. 122-130. (1955)
Révay Zoltán: Hibaforrások szesz-víz elegyek vizsgálatánál. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 3-4. p. 166. (1955)
Sz. Dénes Anna; Sz. Pintér Margit: Adatok teák (Thea sinensis) ásvány tartalmához különös tekintettel a nehézfémekre. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 2. pp. 45-48. (1955)
Wanka Ferenc: A denaturált szeszről. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 3-4. pp. 163-165. (1955)