Élelmiszervizsgálati közlemények című kiadvány cikkei

Vissza
Export [RSS feed] RSS 1.0 [RSS2 feed] RSS 2.0
Találatok száma: 27.

1955

Könyv- és lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 1. pp. 41-43. (1955)

Könyv- és lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 2. (1955)

Könyv- és lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 3-4. pp. 167-172. (1955)

Angyal György; Fánczi István: Csipkebogyó C-vitamintartalmának vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 2. pp. 67-71. (1955)

Bachler István: Eljárás száraztészták-, gabonaőrlemények, péksütemények zsír- és lecitinfoszforsav-tartalmának meghatározására. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 2. pp. 61-66. (1955)

Cieleszky Vilmos: Élelmiszereink fontosabb ásványi anyagai, meghatározásuk és biológiai jelentőségük. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 3-4. pp. 131-150. (1955)

Cieleszky Vilmos; Sz. Pintér Margit: Borkősav-készítmények, valamint ezek felhasználásával készült italok ólom és egyéb nehézfém szennyezésének gyors polarográfiás meghatározása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 2. pp. 56-60. (1955)

Gál Ilona Emma: A papírkromatográfia és jelentősége az élelmiszervizsgálatoknál. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 2. pp. 86-89. (1955)

Hazslinszky Bertalan: A méz poilenanalitikai vizsgálatának és a pollenspektrumok kiértékelésének kérdéséhez. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 1. pp. 3-18. (1955)

Jaschik Sándor: Az élelmiszeranalitika új útjai. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 3-4. pp. 91-99. (1955)

Jaschik Sándor: Az élelmiszerszinezékek kérdésének mai állása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 2. pp. 72-75. (1955)

Kajdacsi Ferenc: Új laboratóriumi eszközök és tökéletesítések Budapest Főváros Vegyészeti és Élelmiszervizsgáló Intézetében. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 1. pp. 35-40. (1955)

Kottász József: Nedvesség-(szárazanyag) tartalom meghatározás infravörös sugárzókkal. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 2. pp. 81-85. (1955)

Kottász József: Szénsavtartalmú italok szénsavmentesítése centrifugálással. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 1. pp. 24-26. (1955)

Kottász József: Új fagylaltvizsgálati módszerek és készülékek : IV. rész. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 3-4. pp. 104-113. (1955)

Lindner Elek: Számlálóléc, mint a tejvizsgálatok segédeszköze. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 2. pp. 49-55. (1955)

Lindner Elek: Üzemellenőrzési tapasztalatok. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 2. pp. 76-80. (1955)

Lindner Károly: Előzetes színkompenzáció alkalmazása színes oldatok színátcsapásos titrálásánál. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 3-4. pp. 100-103. (1955)

Lindner Károly: Élelmiszereink vitaminmeghatározásának mai helyzete. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 1. pp. 27-34. (1955)

Marikovszky Zoltán: Lea-szám - peroxid-szám: Száhlender-szám. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 1. pp. 19-23. (1955)

Marikovszky Zoltán: Új laboratóriumi eszközök és tökéletesítések Budapest Főváros Vegyészeti és Élelmiszervizsgáló Intézetében : II. rész. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 3-4. pp. 156-162. (1955)

Polónyi Pál; Szántha János: Az aerob bacillus-spórák csírázóképességének vizsgálata élelmezésegészségügyi szempontból. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 3-4. pp. 114-121. (1955)

Rajky Antal: A minőségellenőrzés fejlődése és a megyei és városi minőségvizsgáló intézetek szerepe az élelmiszeriparban. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 3-4. pp. 151-155. (1955)

Rajky Antalné; Zukál Endre: Keményítő vízfelvételének meghatározására szolgáló módszerek vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 3-4. pp. 122-130. (1955)

Révay Zoltán: Hibaforrások szesz-víz elegyek vizsgálatánál. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 3-4. p. 166. (1955)

Sz. Dénes Anna; Sz. Pintér Margit: Adatok teák (Thea sinensis) ásvány tartalmához különös tekintettel a nehézfémekre. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 2. pp. 45-48. (1955)

Wanka Ferenc: A denaturált szeszről. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 3-4. pp. 163-165. (1955)

A lista elkészítésének dátuma 2024. május 29. 16:18:07 CEST.