Élelmiszervizsgálati közlemények című kiadvány cikkei

Vissza
Export [RSS feed] RSS 1.0 [RSS2 feed] RSS 2.0
Találatok száma: 58.

1965

Figyelő. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 3-4. pp. 158-168. (1965)

Figyelő. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 7-8. pp. 286-296. (1965)

Figyelő. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 9-12. pp. 356-360. (1965)

Könyv- és lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 3-4. pp. 156-157. (1965)

Könyv- és lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 5-6. pp. 227-232. (1965)

Könyv- és lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 7-8. pp. 274-285. (1965)

Könyv- és lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 9-12. pp. 345-355. (1965)

Bátyai Jenő: Műanyagok élelmezésipari felhasználása : alkalmazástechnikai kollokvium Szegeden. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 7-8. pp. 272-273. (1965)

Cieleszky Vilmos; Soós Katalin: Metilbromidos terménygázosítással kapcsolatos élelmezésegészségügyi vizsgálatok. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 3-4. pp. 116-124. (1965)

Csanád Imréné: Az V. Országos Sütőipari Konferencia. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 9-12. pp. 342-343. (1965)

Csiszár Ferenc: Az élelmiszeranalitika fejlődése a Jugoszláv Szocialista Szövetségi Köztársaság "Vajdaság" autonóm tartományában. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1-2. pp. 21-22. (1965)

Csongrády Zoltán: Rövid áttekintés a Tejtermékellenőrző Állomás tízéves tudományos munkásságáról. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1-2. pp. 72-75. (1965)

Dworschák Ernő; Lindner Károly: Élelmiszereink összetételének legújabb adatai XX. : élelmi anyagaink kálium-, nátrium-, kálcium- és magnéziumtartalmának meghatározása lángspektrofotométerrel. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 3-4. pp. 136-147. (1965)

Jánossy Gyuláné; Marton Anna: Gépi és kanalas adagolási fagylaltok összehasonlító vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 7-8. pp. 269-271. (1965)

Kacskovics Miklós: A termelői tejvizezés elbírálásának kiegészítése módosított Whiteside-próbával. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1-2. pp. 62-65. (1965)

Kismarton Károly: 50 éves a Miskolci Megyei Minőségvizsgáló Intézet. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 5-6. pp. 224-226. (1965)

Kismarton Károly: Adatok a kenyér reológiai jellemzéséhez. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1-2. pp. 57-61. (1965)

Konecsni István: Dr. Palotás József emlékezetére. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 7-8. pp. 233-234. (1965)

Kottász József: Beszámoló az Élelmiszervizsgálati Közlemények tíz évéről. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1-2. pp. 2-5. (1965)

Kottász József: Dr. Ajtai Miklósné emlékezetére. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 5-6. p. 169. (1965)

Kovács József; Nedelkovits János: Élelmiszerek radioaktív szennyezettségének vizsgálatára alkalmas módszerek összehasonlítása és a szennyezettség értékelése I. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1-2. pp. 33-39. (1965)

Kovács József; Nedelkovits János: Élelmiszerek radioaktív szennyezettségének vizsgálatára alkalmas módszerek összehasonlítása és a szennyezettség értékelése II. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 3-4. pp. 90-97. (1965)

Lindner Károly: A III. Országos Élelmezéstudományi Konferencia. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 3-4. pp. 152-155. (1965)

Lindner Károly: Élelmiszereink összetételének legújabb adatai XXIII. : különböző lencsefajták fehérje aminosav összetétele. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 9-12. pp. 316-320. (1965)

Lindner Károly; Telegdy-Kováts Magda; Jaschik Sándor; Krámer Mihályné; Szőke Sándorné; Varga Károly: Élelmiszereink összetételének legújabb adatai XXI. : borsófajtáink táplálkozási értéke. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 5-6. pp. 178-188. (1965)

Lásztity Radomir: A sikér mennyiségi és minőségi vizsgálatának kérdései. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 3-4. pp. 108-115. (1965)

Lásztity Radomir; Nedelkovits János; Szabó László; Vinkler Margit: Sikérfehérje frakciók mennyiségének és reológiai tulajdonságainak vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1-2. pp. 50-56. (1965)

Lásztity Radomir; Varga János: Adatok a csokoládégyártás reológiájához I. : kakaóvaj és kakaómassza reológiája. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 5-6. pp. 205-215. (1965)

Lóránt Béla; Nádori Pálné: Azulén meghatározás kozmetikai készítményekben. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 3-4. pp. 148-151. (1965)

Miklya János: Túró nedvességtartalmának meghatározása konyhasó felhasználásával. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 9-12. pp. 337-339. (1965)

Moldvai Rezső: Dr. Wanka Ferenc emlékezetére, 1891-1965. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 3-4. p. 81. (1965)

Nagy Ferenc: Beszámoló a műanyagok élelmiszerkémiai és élelmezéshigiénés problémáiról szóló tudományos ülésszakról : Potsdam-Rehbrüke 1965. október 27-29. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 9-12. pp. 343-344. (1965)

Nagy Zoltánné: Fogmosás után a szájban visszamaradó fogkrém mennyiségi meghatározása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 7-8. pp. 265-268. (1965)

Palotás József; Lóránt Béla; Mihalik Dezső: A fűszerpaprika-őrlemény víztartalmának meghatározásáról. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 3-4. pp. 125-135. (1965)

Pintér Imre; Krámer Magda: Hajfestőszerek parafeniléndiamin tartalmának meghatározása papírkromatográfiás eljárással, egészségügyi megítélés céljából. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 9-12. pp. 305-315. (1965)

Ravasz László: A Kereskedelmi Minőségellenőrző Intézet munkatársainak az élelmiszervizsgálatok terén kifejtett munkássága. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1-2. pp. 76-78. (1965)

Sarlós István: Az Élelmiszervizsgálati Közlemények 10 éves jubileumára. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1-2. p. 1. (1965)

Sarudi Imre: Az oxálsavtartalom súlyszerinti meghatározása növényi anyagokban, a tóriumoxalát-módszerrel. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 9-12. pp. 321-327. (1965)

Soós Katalin; Cieleszky Vilmos: Metilbromidos terménygázosítással kapcsolatos élelmezésegészségügyi vizsgálatok III. : a szabad és kötött metilbromid egymás melletti meghatározása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 9-12. pp. 297-304. (1965)

Spanyár Pál; Nedelkovits János; Ravasz László; Törley Dezső: Össszehasonlító vizsgálatok különböző cukormeghatározások értékelésére II. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 5-6. pp. 170-177. (1965)

Szabóné Selényi Zsuzsa; Bódis Sándor; Székely István: Közfogyasztású élelmi anyagok fluortartalma a Román Népköztársaság egyes vidékein. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1-2. pp. 14-20. (1965)

Szőke Sándorné: Beszámoló az 1965. október 14-16-án megtartott Budapesti Vitamin Napokról. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 9-12. pp. 340-341. (1965)

Szőke Sándorné: A főzővíz hőfokának és oxigéntartalmának hatása a C-vitamin-veszteségre. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 7-8. pp. 261-264. (1965)

Sándi Emil; Szántha János: Konzerválószerek és egyéb antimikróbás anyagok mikrobiológiai kimutatása élelmiszerekben II. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 5-6. pp. 189-198. (1965)

Telegdy-Kováts Magda: B6-vitamin meghatározása élelmiszerekben és ételekben, mikrobiológiai módszerrel. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 9-12. pp. 328-333. (1965)

Telegdy-Kováts Magda: В-vitaminok meghatározása élelmiszerekben mikrobiológiai módszerrel. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 3-4. pp. 98-103. (1965)

Telegdy-Kováts Magda; Lindner Károly; Varga Károly; Szőke Sándorné; Krámer Mihályné: Élelmiszereink összetételének legújabb adatai XXII. : étkezési paprika- és paradicsomfajták összetétele. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 7-8. pp. 235-246. (1965)

Tuli György; Cieleszky Vilmos; Soós Katalin: Metilbromidos terménygázosítással kapcsolatos élelmezésegészségügyi vizsgálatok II. : metilbromidos borsó-gázosítási kísérletek műanyagponyva alatt. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 7-8. pp. 247-256. (1965)

Täufel Kurt: Az analitika jövője élelmiszerek vizsgálatában és értékelésében. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1-2. pp. 6-13. (1965)

Tóth Elek; Varga Miklós: Szilvafajták gyümölcsszeszipari vizsgálata és minősítése laboratóriumban I. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 3-4. pp. 104-107. (1965)

Tóth Elek; Varga Miklós: Szilvafajták gyümölcsszeszipari vizsgálata és minősítése laboratóriumban II. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 5-6. pp. 216-223. (1965)

Törley Dezső; Nedelkovits János: Az ehető és mérges gombák kémiai összetételéről IV. : Szénhidráttartalom: az Agaricus bisporus összes szénhidrátjainak mennyiségi megoszlása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 5-6. pp. 199-204. (1965)

Törley Dezső; Nedelkovits János: Az ehető és mérges gombák kémiai összetételéről V. : változások a termesztett csiperke szénhidráttartalmában a tárolás folyamán. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 7-8. pp. 257-260. (1965)

Vajda Ödön: Az élelmiszerek minőségellenőrzésének fejlődése Budapest Főváros Vegyészeti és Élelmiszervizsgáló Intézetében. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1-2. pp. 66-71. (1965)

Vajda Ödön: Termofil spórák hatása szaharóz-oldatokra. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1-2. pp. 23-32. (1965)

Vajda Ödön: A minőségellenőrzés célkitűzései és eredményei 1964-ben. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 3-4. pp. 82-89. (1965)

Vidéki László; Szilágyiné Benics Katalin: Szabad aminosavak meghatározása paradicsomban. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 9-12. pp. 334-336. (1965)

W. Jurics Éva; Lindner Károly: Élelmiszereink összetételének legújabb adatai XIX. : gyümölcseink almasav, borkősav, citromsav tartalma félérett és érett állapotban. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1-2. pp. 40-49. (1965)

A lista elkészítésének dátuma 2024. május 29. 14:47:45 CEST.