Élelmiszervizsgálati közlemények című kiadvány cikkei

Vissza
Export [RSS feed] RSS 1.0 [RSS2 feed] RSS 2.0
Találatok száma: 37.

1978

Hazai lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (24) 1-2. pp. 63-64. (1978)

Hazai lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (24) 5-6. p. 156. (1978)

Külföldi lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (24) 1-2. p. 64. (1978)

Szakmai, személyi hírek. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (24) 1-2. p. 62. (1978)

Szakmai, személyi hírek. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (24) 5-6. p. 209. (1978)

Aczél Attila: Benedek László tudományos emlékülés Szegeden. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (24) 5-6. p. 211. (1978)

Bakos Antal; Ferenczy Jánosné: Borok cukortartalmának meghatározására szolgáló módszerek összehasonlító vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (24) 3-4. pp. 133-136. (1978)

Dworschák Ernő; Örsi Ferenc: Aminosav-származékok keletkezése az élelmiszerfehérjék lúgos kezelése során. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (24) 3-4. pp. 104-111. (1978)

Farkas Józsefné; Schreiner Ernőné: A patulin előfordulása és hatástalanítása az élelmiszerekben II. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (24) 1-2. pp. 35-40. (1978)

Fodorné Csorba Katalin; Kőmíves Tamás; Márton Attila Ferenc; Dutka Ferenc: Tiokarbamát herbicidmaradványok meghatározása növényi eredetű élelmiszerekben. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (24) 5-6. pp. 205-209. (1978)

Gergely Anna; Lindnerné Szotyori Katalin: Csecsemő- és kisgyermek-táplálékok ólom- és kadmiumtartalma. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (24) 1-2. pp. 41-46. (1978)

Gábor Miklósné: Sajt fehérjetartalmának spektrofotometriás meghatározása az ultraibolya tartományban. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (24) 3-4. pp. 122-127. (1978)

Kismarton Károly: Az élelmiszerek minőségének alakulása 1977-ben. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (24) 1-2. pp. 3-14. (1978)

Kismarton Károly: Gépesíthető és műszeresíthető, gyors, objektív eljárások kidolgozása élelmiszerek (nyersanyagok, félkész- és késztermékek) minősítésére. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (24) 5-6. pp. 137-145. (1978)

Konecsni István: Dr. Benedek László emlékezetére. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (24) 1-2. pp. 1-2. (1978)

Kottász József: Beszámoló az Élelmiszervizsgálati Közlemények 1977. évi XXIII. kötetéről. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (24) 1-2. pp. 15-16. (1978)

Kottász József: A Budapesti Fővárosi Állategészségügyi Állomás Élelmiszerhigiéniai Felügyelőségének 50 éves jubileuma. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (24) 5-6. pp. 211-212. (1978)

Kőmíves Tamás; Márton Attila Ferenc; Dutka Ferenc: Organofoszfát peszticidmaradványok meghatározása természetes szinezékanyagokban gazdag élelmiszerekben. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (24) 5-6. pp. 201-204. (1978)

Lindnerné Szotyori Katalin; Gergely Anna: A magyar lakosság néhány fontosabb nyomelem-ellátottságáról. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (24) 5-6. pp. 179-187. (1978)

Lévai Judit; Gálffy Zoltán; Bouquet Dezső: Mérgező gombafajok kimutatásának kérdései különböző vizsgálati anyagokból. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (24) 1-2. pp. 53-61. (1978)

Magyar Pál: Adatok egyes hazai ehető gombák fehérje tartalmára és radioaktív szennyezettségére. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (24) 3-4. pp. 128-132. (1978)

Márton Attila Ferenc; Kőmíves Tamás; Draskovics Imelda; Dutka Ferenc: Klórozott szénhidrogén peszticidmaradványok meghatározási eljárásainak izotópos ellenőrzése II. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (24) 5-6. pp. 193-200. (1978)

Pálosiné Szánthó Vilma; Petróné Turza Márta; Jakabné Haraszti Márta: Káliumszorbát meghatározása sütőipari készítményekben. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (24) 3-4. pp. 112-121. (1978)

Rékasiné Szombati Éva; Presa Caballero Orlando; Mihályiné Kengyel Vilma; Körmendy László: Triptofántartalom meghatározása hús és húskészítményekben. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (24) 1-2. pp. 17-26. (1978)

Salgó András; Örsi Ferenc; Sümeghy Zoltán: Amilázok meghatározása "CONTIFLO" automatikus elemzőben. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (24) 5-6. pp. 173-178. (1978)

Szakál Sándor: A IV. Breuer-Semsey Napokról. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (24) 5-6. pp. 210-211. (1978)

T. Rockenbauer Ágnes; Lombai György; Szakál Sándor: Néhány hidegkonyhai készítmény mikrobiológiai minősítése indikátor mikroflórájuk alapján. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (24) 1-2. pp. 27-34. (1978)

Tóth Árpád; Balogh Jánosné: A diazinon, a metilparation és a diklórfosz 4,4'-nitro-benzil-piridines reakciójának vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (24) 5-6. pp. 188-192. (1978)

Törley Dezső; Vámosné Vigyázó Lilly: Az enzimes analízis helye és perspektívái a korszerű élelmiszeranalitikában I. : az enzimes analízis elméleti alapjai. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (24) 5-6. pp. 157-166. (1978)

Vajda Ödön; Ravasz László: A hatósági élelmiszerellenőrzés fejlesztése. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (24) 3-4. pp. 65-72. (1978)

Van Minh Pham; Kádas Lajos: Tej előkészítése poliakrilamid-gél elektroforézises vizsgálatokhoz. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (24) 3-4. pp. 73-77. (1978)

Van Minh Pham; Lindner Károly: A pillanat sterilezett tej fehérjéinek változása tárolás során. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (24) 5-6. pp. 146-156. (1978)

Van Minh Pham; Lindner Károly; Kádas Lajos: A hőkezelés hatása a tej fehérjéire. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (24) 3-4. pp. 78-84. (1978)

Vámosné Vigyázó Lilly; Törley Dezső: Az enzimes analízis helye és perspektívái a korszerű élelmiszeranalitikában II. : állati eredetű élelmiszerek analitikája. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (24) 5-6. pp. 167-172. (1978)

Wagner Attila; Horváth Lóránd; Kiss Tibor; Gyetvai Judit: A tej lúgos foszfatáz próbáinak összehasonlítása a színmérés tükrében II. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (24) 1-2. pp. 47-52. (1978)

Zetelakiné Horváth Kornélia: Gravimetriás maceráz-aktivitás mérés. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (24) 3-4. pp. 85-93. (1978)

Zetelakiné Horváth Kornélia: Műszeres módszer maceráz-aktivitás mérésére. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (24) 3-4. pp. 94-103. (1978)

A lista elkészítésének dátuma 2024. május 19. 19:03:14 CEST.