Élelmiszervizsgálati közlemények című kiadvány cikkei

Vissza
Export [RSS feed] RSS 1.0 [RSS2 feed] RSS 2.0
Találatok száma: 46.

2014

Az Élelmiszerlánc-biztonsági Stratégia (ELBS) 6. programja: partnerség a kutatásban, innovációban. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (60) 2. p. 113. (2014)

Csak a legjobbak: hatósági terméktesztek a Szupermenta blogon = Only the best: authority products on the Szupermenta blog. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (60) 4. pp. 384-389. (2014)

Hazai körkép = Local panorama. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (60) 4. pp. 408-413. (2014)

Kitekintő = Outlook : hírek. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (60) 1. pp. 92-94. (2014)

Kitekintő = Outlook : hírek. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (60) 2. pp. 200-201. (2014)

Kitekintő = Outlook : hírek. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (60) 3. pp. 308-309. (2014)

Kitekintő = Outlook : hírek. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (60) 4. pp. 414-415. (2014)

Kutatás - fejlesztés - innováció : stratégiai szemlélet és partnerség a kutatásban. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (60) 2. p. 112. (2014)

Ambrus Árpád; Farkas Zsuzsa; Horváth Zsuzsanna; Kötelesné Suszter Gabriella: Az élelmiszerek növényvédőszermaradék tartalma ellenőrzésének elvi alapjai és gyakorlati megvalósítása = Principles and practices of control of pesticide residues in food. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (60) 2. pp. 114-142. (2014)

Barna Sarolta; Kasza Gyula; Bódi Barbara: Fogyasztói kutatások az élelmiszerlánc-felügyelet szolgálatában ; Consumer research in the service of food chain safety supervision. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (60) 3. pp. 286-293. (2014)

Belák Ágnes: A biológiai kontroll alkalmazási lehetőségei élelmiszer eredetű patogén baktériumok gátlására = Potential application areas of biological control for the inhibition of pathogenic bacteria of food origin. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (60) 3. pp. 260-269. (2014)

Burján Zita Kata; Andrási Dávid; Győri Zoltán: A búzaliszt ásványianyag- és fehérjetartalmának változása műtrágyázás hatására ; Changes in mineral and protein content of wheat flour due to fertilizers. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (60) 1. pp. 50-57. (2014)

Békés Ferenc: A búza "sütőipari minőség" fogalmának alakulása a kezdetektől napjainkig a gabonavegyész szemével - akadémiai székfoglaló előadás részletei = The evolution of the term "baking quality" of wheat from the beginning to present time through the eyes of a cereal chemist - a brief extract from an inaugural academic lecture. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (60) 3. pp. 208-232. (2014)

Csóka Mariann; Tolnay Pál; Szabó S. András: Hársméz diasztázaktivitásának változása hőkezelés hatására, illetve a tárolás során = Changes in the diastase activity of linden honey due to heat treatment, and during storage. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (60) 3. pp. 270-277. (2014)

Csóka Mariann; Tolnay Pál; Szabó S. András: Hársméz színjellemzőinek változása hőkezelés hatására, illetve a tárolás során = Alteration in linden honey colour properties by storage and heat treatment. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (60) 1. pp. 44-49. (2014)

Csóka Mariann; Tolnay Pál; Szabó S. András: Hársmézminták mért fizikai és kémiai jellemzői közötti összefüggés = Relationship of measured physical and chemical parameters of linden honey samples. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (60) 4. pp. 362-370. (2014)

Farkas József; Mohácsiné Farkas Csilla: Baktériumok kommunikációja és annak élelmiszer-tudományi jelentősége ; Bacterial communication and its importance in food science. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (60) 1. pp. 38-43. (2014)

Farkas József; Mohácsiné Farkas Csilla: Clostridium difficile: új élelmiszer-biztonsági veszély? = Clostridium difficile: a new food safety hazard? In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (60) 2. pp. 144-149. (2014)

Farkas József; Mohácsiné Farkas Csilla: Előrejelző mikrobiológiai modellezés, a kvantitatív mikrobiológiai kockázatbecslés eszköze = Predictive microbiological modeling, a tool of quantitative microbiological risk assessment. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (60) 4. pp. 316-325. (2014)

Farkas József; Szeitzné Szabó Mária; Mohácsiné Farkas Csilla: Mikotoxinok álarcban - új takarmány- és élelmiszerbiztonsági kihívás? = Mycotoxins in masks - a new food and feed saftey challenge? In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (60) 3. pp. 256-259. (2014)

Frecskáné Csáki Katalin; Szeitzné Szabó Mária; Szerleticsné Túri Mária: Az aflatoxinszennyezettség csökkentésének lehetőségei az élelmiszerláncban = Possibilities for the decrease of aflatoxin contamination in food chain. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (60) 1. pp. 68-79. (2014)

Frecskáné Csáki Katalin; Szerleticsné Túri Mária; Zentai Andrea; Mészáros László; Prisztóka Renáta; Sali Judit; Szeitzné Szabó Mária: Aszpartám édesítőszer élelmiszerekből származó bevitelének becslése és a kockázat értékelése = Estimation of the aspartame intake coming from foods and its risk assessment. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (60) 4. pp. 344-360. (2014)

Kovács Sárkány Hajnalka; Kovács Vilmos: A fűszerpaprika mikrobiológiai paramétereinek jogszabályvizsgálata, valamint szerbiai gyakorlati alkalmazása = Legal analysis for the microbiological parameters of paprika, and their practical application in Serbia. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (60) 4. pp. 390-399. (2014)

Kurucz Csilla: Nemzeti szabványosítási hírek = Review of national standardization. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (60) 1. pp. 96-97. (2014)

Kurucz Csilla; Csík Gabriella: Nemzeti szabványosítási hírek. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (60) 2. p. 198. (2014)

Kurucz Csilla; Csík Gabriella: Nemzeti szabványosítási hírek. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (60) 4. p. 406. (2014)

Kurucz Csilla; Csík Gabriella: Nemzeti szabványosítási hírek = Review of national standardization. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (60) 3. pp. 302-307. (2014)

Kurucz Csilla; Csík Gabriella: Review of national standardization. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (60) 2. p. 199. (2014)

Kurucz Csilla; Csík Gabriella: Review of national standardization. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (60) 4. p. 407. (2014)

Kárnyáczki Zsuzsanna; Óré-Sütő Berta Vanda: Tejtermékfejlesztés zsírsavösszetétel-módosítással = Dairy product development by the modification of fatty acid composition. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (60) 1. pp. 58-67. (2014)

Lovász Csaba: A kémiai Nobel-díj és a Staphylococcus aureus : a modern tömegspektrometria szerepe a mikroorganizmusok azonosításában = The Nobel prize in Chemistry and Staphylococcus aureus : the role of modern mass spectrometry in the identification of microorganisms. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (60) 4. pp. 326-343. (2014)

Martin Andrea: Hogyan értékeljük a műanyagalapú csomagolóanyag-beszállítónk megfelelőségi nyilatkozatát? = How to evaluate the declaration of compliance of a plastic-based packaging material supplier? In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (60) 1. pp. 87-91. (2014)

Martin Andrea: Jogi kérdések - Rovatindító: célunk az élelmiszerjog értelmezése = Legal questions launching the column: our goal is to interpret food law! In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (60) 1. p. 86. (2014)

Martin Andrea: Élelmiszerrel rendeltetésszerűen érintkező anyagok gyártására vonatkozó egyes uniós követelmények ; Certain EU requirements regarding the manufacture of food contact materials. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (60) 4. pp. 400-405. (2014)

Molnár Pál: A 60 éves Élelmiszervizsgálati Közlemények - az elmúlt 30 év tükrében = 60 years of the journal of food investigations int he light of the last 30 years. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (60) 1. pp. 4-13. (2014)

Nagy Éva; Prokisch József; Daróczi Lajos; Harangi János: A borsmenta hatóanyagai mézben = The active ingredients of peppermint in honey. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (60) 3. pp. 294-300. (2014)

Németh Zsuzsanna; Holczhauzerné Faragó Judit; Gulyás Márta: Az élelmiszeriparban alkalmazott fertőtlenítőszerek mikrobiológiai hatásvizsgálata (2002-2013) = Testing of the microbiological efficiency of disinfectants used in the food industry (2002-2013). In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (60) 3. pp. 278-285. (2014)

Orbán Csaba; Csajbókné Csobod Éva; Dobronszki Andrea: Az uborka (Cucumis sativus) érése során bekövetkező beltartalmi értékváltozások = Changes in nutritional values during the ripening of cucumber (Cucumis sativus). In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (60) 1. pp. 80-85. (2014)

Párkány-Simon Beatrix; Brumbauer Anikó: Telepszámok szerepe az ivóvíz-szolgáltatásban = The role of colony count in water supply. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (60) 2. pp. 150-161. (2014)

Soós Áron; Andrási Dávid; Kovács Béla: Folyékony élelmiszerminták destruktív minta-előkészítést nem igénylő nyomelemtartalom-meghatározási lehetőségei induktív csatolású plazma tömegspektrométerrel = Possibilities of trace element content determination in liquid foods without destructive sample preparation using inductively coupled plasma mass spectrometry. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (60) 2. pp. 178-189. (2014)

Sugár Éva; Mihucz Viktor Gábor; Záray Gyula: Arzénvizsgálatok ivóvízből és élelmiszerekből = Determination of arsenic in drinking water and several food items. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (60) 2. pp. 162-176. (2014)

Szabó P. Balázs; Véha Antal; Gyimes Ernő: Búza szemkeménységének meghatározása magmérő eljárásokkal = Determination of wheat grain hardness by different kernel measurement techniques. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (60) 4. pp. 372-383. (2014)

Szigeti Tamás János; Suszter Gabriella; László József: A glifozát maradékainak jelenléte környezetünkben, és analitikai meghatározásának lehetőségei = The presence of glyphosate residues in our environment and possibilities for their analytical determination. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (60) 3. pp. 234-255. (2014)

Szigeti Tamás János; Szekeres Zoltán; Kovács Ágnes: Csomagolóanyagok szerves migránsai és a kioldódott vegyületek vizsgálati lehetőségei = Organic migrants of food contact materials and analytical possibilities of the compounds leached. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (60) 1. pp. 14-37. (2014)

Szigeti Tamás János; Szunyogh Gábor: "Kitörünk a hatóság misztériumából!" : interjú dr. Oravecz Mártonnal, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal elnökével = "Breaking out of the mystery of authority" : interview with dr. Márton Oravecz, president of the National Food Chain Safety Office (NÉBIH). In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (60) 2. pp. 104-111. (2014)

Szilvássy Blanka Daniella; Schreiberné Molnár Erzsébet; Iglóváriné Molnár Mária: Taurintartalom meghatározása energiaitalokban és étrendkiegészítőkben HPLC-MS/MSműszerkapcsolással = Determination of the taurine content of energy drinks and dietary supplements using HPLC-MS/MS. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (60) 2. pp. 190-197. (2014)

A lista elkészítésének dátuma 2024. május 19. 21:32:45 CEST.