Szerző: " Stefanovits-Bányai Éva"

Vissza
Export [RSS feed] RSS 1.0 [RSS2 feed] RSS 2.0
csoportosítás: Mű típusa | csoportosítás nélkül
Találatok száma: 42.

Cikk, tanulmány, mű

Szügyi-Bartha Krisztina; Bujdosó Géza; Froemel-Hajnal Veronika; Szügyi Sándor; Stefanovits-Bányai Éva; Szalay László: Evaluation of the frost tolerance of Hungarian-bred walnut cultivars. In: Acta biologica Szegediensis, (65) 2. pp. 163-170. (2021)

Furulyás Diána; Dobó Viktória; Székely Dóra; Chagnaadorj Rentsendavaa; Stefanovits-Bányai Éva; Stéger-Máté Mónika: Optimizing of extraction of bioactive components from sea buckthorn (Hippophae rhamnoides L.) pomace and develope of antioxidant-enriched apple juice. In: Review of faculty of engineering : analecta technica Szegedinensia, (12) 1. pp. 1-7. (2018)

Furulyás Diána; Savanya F.; Bánvölgyi Szilvia; Papp Nóra; Stefanovits-Bányai Éva; Stéger-Máté Mónika: Effects of enzyme treatment of the microfiltration of elderberry. In: Review of faculty of engineering : analecta technica Szegedinensia, (10) 1. pp. 40-46. (2016)

Balázs Gábor; Kappel Noémi; Stefanovits-Bányai Éva: Az oltott sárgadinnye mennyiségi és minőségi változásai az egyes fajtatípusokban. In: Agrár- és vidékfejlesztési szemle, (4) 1. p. 31. (2009)

Stefanovits-Bányai Éva: Comparison of antioxidant power in fruits of commercial apple cultivars and cultivar candidates grown in Hungary. In: Acta biologica Szegediensis, (53). pp. 67-68. (2009)

Koczka Noémi; Stefanovits-Bányai Éva: Study on total phenol content and antioxidant capacity (FRAP) of Ginkgo biloba L. leaves from different places. In: Acta biologica Szegediensis, (53). p. 52. (2009)

Fodor Marietta; Hegedűs Attila; Stefanovits-Bányai Éva: Effect of zirconium chelate on cadmium stressed wheat (Triticum aestivum L. MV.20) seedlings. In: Acta biologica Szegediensis, (49) 1-2. pp. 93-94. (2005)

Szalay László; Hegedűs Attila; Stefanovits-Bányai Éva: Presumable protective role of peroxidase and polyphenol oxidase enzymes against freezing stress in peach (Prunus persica /L./ Batsch). In: Acta biologica Szegediensis, (49) 1-2. pp. 121-122. (2005)

Stefanovits-Bányai Éva: Antioxidant effect of various rosemary (Rosmarinus officinalis L.) clones. In: Acta biologica Szegediensis, (47) 1-4. pp. 111-113. (2003)

Fekete Szabolcs; Mándy Andrea; Stefanovits-Bányai Éva: Change of peroxidase enzyme activities in annual cuttings during rooting. In: Acta biologica Szegediensis, (46) 3-4. pp. 29-31. (2002)

Leskó Kornélia; Stefanovits-Bányai Éva; Simon-Sarkadi Lívia: Effect of magnesium on free amino acid and polyamine content in wheat seedling exposed to cadmium stress. In: Acta biologica Szegediensis, (46) 3-4. pp. 109-111. (2002)

Stefanovits-Bányai Éva: Morphological, chemical and biochemical characterization of St. John's Wort (Hypericum perforatum L.) hybrids. In: Acta biologica Szegediensis, (46) 3-4. pp. 259-261. (2002)

Szecskó Viktória; Hrotkó Károly; Stefanovits-Bányai Éva: Seasonal variability in phenol content, peroxidase and polyphenoloxidase enzyme activity during the dormant season in plum rootstocks. In: Acta biologica Szegediensis, (46) 3-4. pp. 211-212. (2002)

Konferencia vagy workshop anyag

Csoszor Vivien; Nagy Anna Mária; Stefanovits-Bányai Éva; Máté Mónika; Mednyánszky Zsuzsanna: The importance of beetroot consumption in everyday life.

Nagy Anna Mária; Stefanovits-Bányai Éva: Correlation between antioxidant capacity and total polyphenol content in fruit juice concentrates.

Nagy Anna Mária; Veisz Anett; Stefanovits-Bányai Éva: Changes in antioxidant properties of fruit and vegetable concentrates under the effect of vacuum drying.

Kőszegi Kornélia; Bánvölgyi Szilvia; Tóth Vivien; Stefanovits-Bányai Éva: Separation of valuable endogenous components from carrot peel by microwave extraction.

Veisz Anett; Fodor Marietta; Stefanovits-Bányai Éva; Friedrich László; Németh Csaba; Kovács Boglárka; Nagy Anna Mária: Changes in the contents of hen eggs due to polyphenol-rich supplementation.

Papp Ádám; Kovács Mónika; Stefanovits-Bányai Éva; Nagy Anna Mária: Relationships of total polyphenol content, antioxidant capacity and antibacterial effect in fruit-vegetable instant powders.

Miski Csaba; Stefanovits-Bányai Éva; Koczka Noémi; Nagy Anna Mária: Determination of antioxidant capacity in some fruit concentrates and powders by different methods.

Kiss Zsuzsanna; Szabó-Nótin Beatrix; Chaagnadorj Rentsendavaa; Stéger-Máté Mónika; Stefanovits-Bányai Éva; Furulyás Diána: Development of bakery product with sea buckthorn pomace - Hippophae rhamnoides L.

Üveges Márta; Kósa Viktória; Stefanovits-Bányai Éva; Nagy Anna Mária; Jókai Zsuzsa: Investigation of antioxidant capacity and mineral content of different tea samples.

Mikola Erika; Geösel András; Fodor Marietta; Stefanovits-Bányai Éva: Investigation of antioxidant capacity of brown capped button mushroom candidate varieties.

Klink Vanessza; Székely Dóra; Stégerne-Máté Mónika; Stefanovits-Bányai Éva; Furulyás Diána: Product development of sea buckthorn residual pomance tea mixture.

Szűcs Kata Dorina; Kovács Mónika; Stefanovits-Bányai Éva: Antibacterial effects of unifloral honeys and propolis in the context of their antioxidant capacity and colour.

Angyal Viola Zsuzsanna; Stefanovits-Bányai Éva; Kovács Mónika: Antioxidant capacity and antibacterial activity of sea buckthorn (Hippophae Rhamnoides L.).

Kovács Zsófia; Csilléry Gábor; Kondrák Mihály; Veres Anikó; Bedő Janka; Szőke Antal; Kiss Erzsébet; Stefanovits-Bányai Éva: Antioxidant capacity of capsicum genotypes exhibiting differential lilac colouration during maturity.

Furulyás Diána; Szabó Zsanett; Szalóki-Dorkó Lilla; Székely Dóra; Stéger-Máté Mónika; Stefanovits-Bányai Éva: Developing of antioxidant-enriched apple juice with elderberry (Sambucus Nigra L.) pomace.

Furulyás Diána; Dobó Viktória; Székely Dóra; Chagnadorj Rentsentdavaa; Stefanovits-Bányai Éva; Stéger-Máté Mónika: Optimizing of extraction of bioactive components from sea buckthorn (Hippophae rhamnoides L.) pomace and develope of antioxidant-enriched apple juice.

Fejzullahu Fatjona; Jókai Zsuzsa; Üveges Márta; Mórucz István; Stefanovits-Bányai Éva: Total phenolic content, antioxidant capacity and mineral content of selected fruits from Northeastern Hungary.

Bánvölgyi Szilvia; Namukwambi Fiina K.; Kiss István; Stefanovits-Bányai Éva; Vatai Gyula: Extraction of antioxidant and polyphenol compounds from Tokaji aszú marc with iso-propanol-water solvent.

Furulyás Diána; Chagnaadorj Rentsendavaa; Kis Fanni; Biró Katalin; Stéger-Máté Mónika; Stefanovits-Bányai Éva: Preliminary study of optimal extraction of biologically active compounds from sea buckthorn (Hippophae Rhamnoides L.) pomace.

Szabó Gergely Tibor; Bujna Erika; Fodor Marietta; Papp Nóra; Stefanovits-Bányai Éva; Stéger-Máté Mónika; Furulyás Diána: Zöldségalapú probiotikus készítmények egészségvédő komponenseinek vizsgálata.

Dusza Eszter; Bánvölgyi Szilvia; Kiss István; Stefanovits-Bányai Éva; Vatai Gyula: Extraction of antioxidant and polyphenol compounds from Tokaji aszú marc.

Molnár Klára; Papp Nóra; György Zsuzsanna; Köbölkuti Zoltán Attila; Stefanovits-Bányai Éva: Vadon termő áfonya genotípusok és kereskedelmi forgalomban kapható aszalványok antioxidáns kapacitásának vizsgálata.

Furulyás Diána; Jankó Lilla Anna; Stégerne-Máté Mónika; Stefanovits-Bányai Éva: The effect of different drying and extraction conditions on the antioxidant content of elderberry pomace.

Korányi Dávid; Palla Balázs; Stefanovits-Bányai Éva; Markó Viktor: A preliminary study on the possibilities to indicate the effects of urban stress on maple trees.

Furulyás Diána; Keszti Szabolcs; Engelhardt Tekla; Mohácsi-Farkas Csilla; Stefanovits-Bányai Éva; Hegedűs Attila; Papp Nóra; Stégerne-Máté Mónika: Antibacterial effects of sour cherry and sea buckthorn.

Schenk Dóra; Furulyás Diána; Papp Nóra; Bánvölgyi Szilvia; Kiss István; Stefanovits-Bányai Éva; Vatai Gyula: Antioxidáns hatású vegyületek koncentrációjának változása pirosribiszke-lé membránszeparációval történő besűrítése során.

Schvéder Eszter; Dudás Zsolt; Stefanovits-Bányai Éva; Firtha Ferenc; Papp Nóra: Hol jobb : a fitotronban vagy a konyhában?

Szigeti Ferenc; Stefanovits-Bányai Éva; Soós Anita: Különleges mézek összehasonlító vizsgálata.

Furulyás Diána; Nagy Orsolya; Papp Nóra; Stefanovits-Bányai Éva; Stéger-Máté Mónika: Possibilities of complex food-processing of quince.

A lista elkészítésének dátuma 2024. május 14. 17:42:03 CEST.